Microsoft Arkane Austin ve Tango Gameworks'ü Kapattı

Beklenmedik bir hamle

Microsoft'un Bethesda ve Activision Blizzard'ı satın almasının ardından herkes bunun stüdyolar için ne kadar iyi olacağın, bundan sonra daha özgür olacaklarını, ellerinin daha rahat olacağını konuşuyordu. Son zamanlardaki gelişmeler ise bunun aksini göstermeye başladı ve Microsoft sürpriz bir açıklamayla aralarında son olarak Redfall'u geliştirmiş olan Arkane Austin ve son olarak Hi-Fi Rush'ı geliştiren Tango Gameworks'ün de olduğu dört stüdyoyu kapattı.

Xbox Game Studios başkanı Matt Booty tarafından yapılan açıklamada bu kapatmalar için "oyunlar ve kaynakların yeniden önceliklendirmesi" sebep gösterilmiş.

Buna göre:

Arkane Austin - Stüdyo tamamen kapatılıyor, çalışanlardan bazıları Bethesda bünyesindeki diğer projelerde çalışmak üzere başka stüdyolara kaydırılacak. Redfall'un tüm geliştirilme süreci de sonlandırılmış oldu. Oyun ve sunucuları açık kalacak ama ne kadar süreliğine belli değil.

Tango Gameworks - The Evil Within, Ghostwire Tokyo, Hi-Fi Rush gibi oyunların geliştiricisi Tango Gameworks tamamen kapatılıyor. "Bethesda'ya ve dünyanın dört bir yanındaki oyunculara katkılarından ötürü teşekkür ederiz" demiş Booty. Hi-Fi Rush şu an mevcu tolduğu platformlarda oynanmaya devam edecek.

Alpha Dog Studios – Bu da kapatılacak bir stüdyo. Mighty Doom'un da fişi 7 Ağustos'ta çekilecek, oyuncular artık oyun içinden satın alım yapamayacaklar.

Roundhouse Games - Kapatılan dördüncü stüdyo. Ekip ZeniMax Online Studios'a kaydırılacak.

Yukarıdaki bilgilere bakacak olursak bu durum en fena Tango Gameworks'ü vurmuş durumda, çünkü ekibin başka stüdyolara kaydırılacağından falan bahsetmemişler, doğrudan kapatıyoruz demişler.

Her ne kadar Matt Booty açıklamasını "Bethesda güçlü portföyü ve canlı oyuncu topluluğuyla Xbox'ın ana sütunlarından biri olmaya devam edecek" diyerek bitirse de bu sürpriz adımın ardından hiçbir Bethesda stüdyosunun rahat olabileceğini sanmıyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum