Nexon, Loot Box'ların Oranları İle Oynamış!

Kore'den ceza sesi geldi

Oyun dünyasının birkaç senedir amansızca tartıştığı şeylerden biri loot box'lar. Pek çok ücretsiz oyunda karşımıza çıkan bu oyun içi içerikler, son dönemlerde adeta birer silaha dönüşmüş durumda. Kore'den gelen haberlere göre, Nexon da bu silahı kullanan şirketlerden biri olmuş.

Kore Adil Ticaret Komisyonu, Nexon'un MapleStory ve Bubble Fighter gibi oyunlarında 2010 ve 2021 yılları arasında "oranlarını" değiştirdiğini keşfetmiş. Bu değişimler ise oyunculara bildirilmemiş.

Örneğin MapleStory, 2010 yılında oyuna eklenen loot box'larının içerisine "Cube" adı verilen özel eşyalar gizlemiş. Bu eşyalar tabii ki oyun içerisindeki silahlarınızı güçlendirmenize olanak sağlıyor. Fakat geliştirici, kısa süre içerisinde loot box içerisinden Cube düşürme oranını azaltmış.

2021 yılına geldiğimizde ise durumun çok daha vahim olduğunu görüyoruz. Bu eşyaları düşürmek günümüzde neredeyse imkansız hale getirilmiş. Lakin buna rağmen Nexon, 2011 yılında "hiçbir şey değiştirilmedi" temelli bir açıklama yapmış.

Kore Adil Ticaret Komisyonu, bu konu hakkındaki soruşturmasının sonucunda Nexon'a yaklaşık 8.85 milyon dolarlık bir ceza kesti. Bu ceza, komisyon tarihinin en büyük cezası oldu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum