Overwatch'ın Dedektif Oyuncuları Sombra'yı Buldu

Böylesine bir araştırma görmedim ben

Overwatch'ın bir süredir çıkması beklenen kahramanı Sombra, hala oyuna eklenmiş değil. Dahası, bu kahramanın neye benzediği, yeteneklerinin neler olduğu bile kimse tarafından bilinmiyor. Fakat Blizzard ipuçları verdikçe, oyuncular da işin peşini bırakmıyor.

Kendilerine "oyun dedektifleri" diyen ve oyunlardaki gizli bilgileri & ipuçlarını açığa çıkarmayı hedefleyen bir grup Sherlock Holmes, Overwatch'ta Sombra'yı neredeyse buldu bile. Şöyle ki, yaz oyunları güncellemesi ile oyuna eklenen logo, ana ekranda değişiklik olduğunda (örneğin ana ekrandan karakterler bölümüne girdiğiniz) hafif karıncalanıyor. Logonun etrafında çıkan izleri çözen bu grup, Blizzard'ın logoya bir ses dalgası gömdüğünü buldu. Bu ses dalgasını inceledikleri zaman ise, telefonun arama ekranında basılan tuş seslerine eriştiler. Tuş sesleri ise şu sayıya denk geliyor: "283224". 

Daha sonradan, yaz oyunları için paylaşılan videoyu izleyen kullanıcılar, çoğu kahramanın gözüktüğü anlarda arka planda bir yön bulunduğunu keşfetti. Bu yönleri, bilgisayardaki 'num pad' bölümünde, 5'i merkez alarak rakama döktüler ve "652894731" sayısına ulaştılar. Fakat ne bu sayı, ne de yukarıda bahsettiğim tuş seslerinde elde ettikleri sayının ne anlama geldiğini çözemediler.

Lucio'nun olduğu sahnede ise, bu sefer gerçekten ilginç bir şey buldular. Lucioball'un kalesinin üstünde, arka planda bir tür "gizlenmiş bir şey" olduğunu fark ettiler. Heroes of the Storm oynayanlar bilir, bir karakter gizlenebiliyor (stealth) ise, o karakter tam olarak haritadan gizlenmez. Daha çok gizli bir pelerin giymiş gibi gezinir. Dolayısı ile Sombra'nın gizlenebilme özelliği olduğunu keşfettiklerini söyleyen kullanıcılar, sanırım bu sefer güzel bir ipucu yakalamış gibi gözüküyor.

Bir logoya gizlenmiş ses dalgasından telefon tuş seslerine ve oradan da bir sayıya ulaşabilecek kadar dedektif ruhlu olan bu arkadaşlara ben şahsım adına kolaylıklar diliyorum. Zira Blizzard'ın bir şey gizlemesi artık pek mümkün değil gibi...

sombra

YORUMLAR
Parolamı Unuttum