Phil Spencer, Orijinal Xbox Emülasyonunu PC'ye De Getirmek İstiyor

PC'de Xbox keyfi mi başlıyor yoksa

Ben şu Phil Spencer'ı çok seviyorum, adamın kafası tam anlamıyla biz oyuncular gibi çalışıyor. Tamam sonuçta Xbox gibi dev bir markanın başı, elbette verdiği kararlarda işin parasl yönünü de düşünmek zorunda ama adam sürekli oyuncularla irtibat halinde, son derece mütevazi ve çok da mantıklı fikirleri var. Bakın işte bunun son örneğini PCGamer'ın kendisiyle yaptığı minik röportajda göstermiş.

Hani Xbox One X tanıtım videosunda orijinal Xbox oyunlarının da geri uyumluluğa katılacağı gösterilmişti ya, ekrana Crimson Skies falan çıkmıştı. PCGamer'da bunun üzerine Phil Spencer'ı bir köşede yakalamış ve hemen "madem Xbox oyunları geri uyumluluğa katıldı, gelecekte bu emülasyonu PC'de de görebilir miyiz" diye soruyu yapıştırmış. Phil Spencer'ın cevabı ise çok net: Evet.

Tabi bu net cevabın ardından konuyla ilgili şu açıklamaları yapmış Spencer. "Ben insanların oyun oynayabilmelerini istiyorum. Emülasyon yapmak zor iş. Xbox 360 PowerPC kullandığı için bunu emüle etmek zor iş. Xbox, Xbox One S, Xbox One X'i falan düşünürseniz bunlar sabit konfigürasyonlara sahip makineler. Bir de PC'leri düşünün. Yani bir PowerPC emülatörünü alıp da PC'de çalıştırmak isterseniz orada yapacak çok iş var.

Ama orijinal Xbox'ta durum farklı, daha kolay çünkü o cihaz zaten x86 kullanıyor. Ben geliştiricilerin taşınabilir uygulamalar geliştirmelerini destekliyorum. Zaten bu yüzden oyunlar için UWP (Evrensel Windows Platformu) üzerinde duruyoruz, birden çok cihazda rahatlıkla çalışan oyunlar geliştirmek için. Yani belki bu biraz zaman alacak ve yapmamız gereken şeyler var ama sanırım gelecekte bu iş olacak."

Halihazırda Windows için çeşitli Xbox emülatörleri var ama bunların performansının pek de yüksek olduğu söylenemez. Şu anda aralarında en iyileri Cxbx ve XQEMU ama ikisi de hem çok az oyunla uyumlu, hem de bayağı bir yavaşlar. Cemu gibi emülatörlerin çatır çatır WiiU emülasyonu yaptığını düşünürsek bu durum biraz tuhaf aslında ama elbette bilmediğim bir sebebi de olabilir.

Spencer Xbox One sahiplerinin ayda 10$ karşılığında Xbox One ve Xbox 360 oyunlarını oynayabilmelerini sağlayan Xbox Game Pass ile ilgili sorulan soruya ise "Game Pass'i PC'de de görmek isterim. Ekibimiz benim böyle şeyleri erkenden duyurmamı pek sevmiyor ama ben kesinlikle Game Pass'in PC'ye gelmesini istiyorum" diye cevap vermiş. Diyorum ya işte, oyuncu dostu bir adam bu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum