Rocket League'in PS4 Çapraz Platform Desteği Hazır, Psyonix Sony'den Evet Bekliyor

İnadı bırak be Sony

E3 2017'de Rocket League'in Switch versiyonu duyurunca çeşitli platformlar arasında çapraz oyun desteği haliyle oyuncuları heyecanlandırdı. Rocket League oyuncuları, oyunun mevcut olduğu tüm platformların bir arada oynayabilmesini umut ediyordu ama Psyonix yaptığı açıklamayla PS4'ün bu platformlar arasında olmadığını açıkladı. Sony, Minecraft'ın çapraz platform güncellemesine katılmayı da reddetmişti.

Psyonix'ten Jeremy Dunham Polygon'a verdiği röportajda konuyla ilgili ilginç detaylar verdi. Buna göre Psyonix'in en çok istediği şey tüm platformları bu çapraz-oyun desteğinde bir araya getirmek. "Teknik olarak hiçbir sıkıntımız yok. Şu an önümüzde yalnızca politik bir engel bulunuyor ve bu engeli nasıl aşacağımızı çözmemiz gerekiyor" diyen Dunham her ne kadar Sony çapraz-platform olayını kati biçimde reddediyor olsa da Psyonix'in buna şimdiden hazır olduğunu söylemiş. "Bunu halletmemiz tek bir düğmeye basmamıza bakar. Gerçekten de. İçinde bir onay kutusu olan bir web sayfası düşünün. Yapmamız gereken tek şey o onay kutusuna tıklamak ve bu özelliği tüm dünyada bir saatten kısa bir sürede aktif hale getiririz. Bu kadar basit."

Psyonix bu konuda pes etmemeye kararlı, çünkü bunun sektörün geleceği olduğunu düşünüyorlar: "Umuyoruz ki hem basın, hem de oyuncular bu fikri ön plana çıkarmaya devam ederler ve biz de bunu gerçeğe dönüştürmek için elimizden geleni yaparız. Bu, bizim hayalimiz".

Sony bu konuda tam bir açıklama yapmasa da "çapraz platformlu çevrimiçi ortamda kullanıcılarının güvenliğini düşündüğünü" söyleyerek bu konudaki tereddütünü belirtiyor. Ama Sony'nin tutumu bir süre sonra ters tepmeye başlayabilir, çünkü başka konsollara veya bilgisayarlara sahip arkadaşlarıyla oyun oynamak isteyenlerin sayısı hiç de az değil. Hatta sektör analistlerinden biri Sony'nin bu konudaki duruşunun 'oyuncular için' mesajını vermekten çok uzak olduğunu söylemiş. Geri uyumluluğu desteklememek, diğer platformlarla birlikte oyun oynatmamak gibi kararlar oyuncu dostu yaklaşıma biraz ters düşüyor.

Elbette Sony gibi dev bir firmanın daha fazla konsol satmak için bu tür özellikleri desteklemesine gerek yok. PS4 satışları 60 milyonu geçmiş durumda, her yeni oyun peynir ekmek gibi satıyor, insanlar Sony'den gelecek oyun haberleri için sabaha kadar bekliyorlar. Ama yine de inadı bırakıp şu işe 'Evet' deseler bence oyuncuların büyük takdirini kazanacaklar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum