Ron Gilbert Yeni Monkey Island Fikirlerini Anlattı

Eğer yeni oyunu yapma şansı olsaydı...

Monkey Island'ın yaratıcısı Ron Gilbert hayallerinden bahsetti. Ufukta kesinlikle yeni bir Monkey Island oyunu yok ama Gilbert eğer oyunun yenisini yapsa hangi elementleri katardı, nasıl bir oyun ortaya çıkartmak isterdi bu detaylar üzerine kişisel bloğuna şunları yazdı.

"Başka bir Monkey Island oyunu yapmıyorum yapma gibi bir planım yok. Ama eğer yeni bir Monkey Island yapıyor olsaydım bu oyunun birincisi ve ikincisinden öykünen retro tarzda olurdu. Günümüz donanımı ile iyi retro tarzı çıkartılabiliyor. Bunun için oyunun 3D olmasına gerek yok, Monkey Island 1 ve 2'nin tarzında karşınıza çıkardı. Oyun "hardcore" olurdu, eğitim bölümü ya da ipucu özellikleri olmazdı," dedi.

Ron Gilbert'in bu düşüncelerinin hayal olarak kalmasının sebebi LucasArts satıldıktan sonra Monkey Island'ın da bütün haklarının Disney'e geçmesi. Güzel haber Disney'in aldığı oyunların telifini diğer stüdyoların kullanımı için verebileceğini açıklamasıydı. Gilbert Disney ile marka hakkında konuşabileceğini ama sadece telif hakkını almanın yeterli olmayacağını belirtti.

"Eğer telif hakkına tamamen sahip olabilirsem yeni bir Monkey Island oyunu yapabilirim. Hayatımın büyük bir bölümünü zaten başkalarının sahibi olduğu şeyleri yaratarak ve kurarak harcadım."

"Oyunu Monkey Island 3a diye isimlendirirdim. Monkey Island 2'den sonra çıkan oyunların tümü Monkey Island evreninde geçmiyor. O oyunlar için emeği geçen herkesten özür diliyorum ama seriye ben en son nerede kaldıysam oradan devam etmek isterdim. Eğer Kickstarter kullansaydım, benim karizmatik görünmeye çalıştığım eğlenceli videolarımı göremezdiniz. Konsept çalışması ya da içi boş vaatler de duymazdınız. Doğrusu büyük paralar kazanmaz herhangi bir rekor da kırmazdım, ama yapmak istemediğim bir şeyi de yapmış olmazdım. Yapmak istediğim tek şey Monkey Island olurdu," dedi.

Ron Gilbert Monkey Island planları yapmıyorum diyor ama baya baya kafasında yol haritasını çıkarmışa benziyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Disney'den telifi kapabilirse ufukta yeni bir Monkey Island garanti gibi görünüyor. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum