Söylenti: RDR 2'nin Hikayesi Belli Oldu, Başrolde Jack Marston Var

Jack Marston mı? Neden olmasın?

E3 yaklaşırken geleneksel olarak çeşitli oyunlardan gelen söylentilerin ve sızıntıların sayısı da artmaya başladı. Bu seferki söylentimiz Red Dead Redemption 2'nin hikayesiyle ilgili. Eğer aşağıda okuyacağınız ayrıntılar doğruysa yeni oyunda efsane kahramanımız John Marston'ın oğlu Jack Marston olarak oynayacağız.

Bu söylentinin kaynağı 4chan'daki /v/ tahtasına yazan Rockstar*108 ismindeki kullanıcı. 3 yıldır Rockstar'da çalıştığını belirten Rockstar*108, kendisinin Red Dead Redemption 2 değil başka bir oyun üzerinde çalıştığını ama oyunla ilgili çok fazla detay bildiğini söylemiş ve bunları paylaşmış. Burada şöyle bir detay var, kendisi daha önce de GTA Online hakkında bilgiler sızdırmıştı ve bunlara da başlarda inanılmamış olsa da hepsinin gerçek olduğu ortaya çıkmıştı. Dolayısıyla bu bilgiler her ne kadar söylenti olsa da gerçek çıkma ihtimali yüksek.

Kendisinin verdiği bilgiye göre oyun önceki oyunun yaklaşık 3 yıl sonrasında geçecek ve Jack Marston babasının ölümünün ardından günlüğünde bulduğu bazı şeyleri araştırmaya başlayacak. Jack bunun için John'ın eski dostlarının peşine düşecek ve babasının geçmişindeki sırları ortaya çıkarmaya çalışacak. Oyunda pek çok flashback sahne bulunacakmış ve oyunun fragmanında gördüğümüz Dutch's Gang de bunlardan biriymiş. Oyunun ana hikayesinde tek bir karakteri yönetecek olsak da flashback sahnelerinde bazı diğer karakterlerle de oynayabilecekmişiz, yani Dutch's Gang üyeleri de bunlar arasında olabilir.

Rockstar*108 oyunun haritasının Grand Theft Auto 5'ten daha büyük olduğunu da söylemiş. Oyunda kaç tane kasaba olduğunu tam bilmese de şimdiye kadar iki tane bayağı büyük kasaba gördüğünü ve haritanın genelinde de çok sayıda küçük yerler olduğunu da eklemiş. İlk oyundaki pek çok özellik ikinci oyunda da bulunacakmış ama ilk oyundan farklı olarak RDR 2'de soygun da yapabilecekmişiz. Trenleri, bankaları ve meyhaneleri soyabilecek; birilerini kaçırıp fidye isteyebilecekmişiz. Bunlar muhtemelen oyunun çevrimiçi modlarına da dahil olacak özellikler.

Oyunun ekonomiye oldukça önem vereceği de söylenmiş. Özellikle de çevrimiçi kısım göz önüne alındığında oyuncular birbirlerine eşya satabileceklermiş. Ayrıca oyuncuların birbirinden farklı 5-6 çeteye üye olabileceklerini ve bu çetelerde farklı aktiviteler gerçekleştireceklerini de eklemiş Rockstar*108. Bu aktiviteler arasında balık tutmak, hayvan avına çıkmak, at yarışlarına katılmak ve kumar oynamak da bulunuyormuş. Ayrıca yine çevrimiçi modlarda farklı binekler de satın alabilecek, istersek bufalo gibi hayvanlara binebilecekmişiz.

> Red Dead Redemption 2'de Bolca Mikro-Ödeme Olabilir - GTA V'ten Bile Fazla...

Elbette şu aşamada bu söylentileri doğrulama şansımız yok ama kendisi Red Dead Redemption 2'nin E3'te gösterileceğini de söylediğine göre bunu öğrenmek için çok da fazla beklememize gerek kalmayacak. Şu an geliştirilme aşamasında olan Red Dead Redemption 2 PlayStation 4 ve Xbox One için 2018 yılının ilkbahar aylarında piyasada olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum