Square Enix'in CEO'su Konuştu: ''Deus Ex Serisi'ni Bitiriyoruz Demedik''

Yüreklere su serpildi.

 Eidos Montreal tarafından geliştirilen ve satışlarda başarısız olan Deus Ex: Mankind Divided hakkında kötü dedikodular vardı. Eidos Montreal'den yapılan açıklamalar belirsizlik doluydu ve bazılarınca Deus Ex Serisi bu oyunla sona ermişti. Tabii tablo nasıl bu kadar karanlık bir hale geldi bilemiyorum Oyungezerler. Zaman zaman bir serinin oyunu satışlarda batabilir, ancak bu oyunu hemen çöpe atmak, seriyi mezara gömmek gerekmiyor. 

Neyse efendim, bu dedikodular bir hayli kulak tırmalamış olmalı ki sonunda yolunu -Gamesindustry.biz aracılığıyla- Square Enix'in CEO'su Yosuke Matsuda'ya kadar bulmuş. Matsuda dostumuz yaptığı açıklamayla gönüllere su serpti. Tecrübeli CEO, "Bizim ağzımızdan hiçbir zaman bu seriyi iptal ediyoruz gibi bir laf çıkmadı, ama nedense böyle bir dedikodu dönüyor. Deus Ex oyunlarının arkasında her zaman Eidos Montreal vardı ve sıkıntı şu ki bizim sınırsız kaynaklarımız yok. Birkaç tane daha büyük oyunumuz var ve şu an öncelik onlarda. İdeal bir dünyada hepsi üzerinde eş zamanlı olarak çalışabilirdik, ancak bazı yapımlar sıralarını beklemek zorunda. Kısaca sırada başka yapımlar olduğu için şu an Deus Ex üzerinde çalışmıyoruz hepsi bu." ifadelerini kullandı.

Matsuda, kısa bir süre önce yol ayrılığına gitmek zorunda kaldıkları IO Interactive ve bu stüdyonun dev yapımı Hitman Serisi hakkında da konuşmutşu. Kendisi IO Interactive'e iyi şanslar dilerken "Hitman oyununu yapan IO değilse o oyun Hitman oyunu değildir zaten." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum