Steam Yeşil Işık Kapandı Yaşasın Yeni Kral Steam Direct

Valve, uzun bir süredir kullandığı oyun yayımlama platformu Steam Yeşil Işık'ı kapattı. 

 2017'nin başlarında Steam Yeşil Işık programını kapatacağını duyuran Valve, oyun geliştiricileri için sunacağı yeni hizmeti Steam Direct'i duyurmuştu. Oyun devi Valve, dün gece saatlerinde Steam Yeşil Işık'ı emekli etti ve 13 Haziran'da resmi olarak Steam Direct'e geçiş yapılacak. Steam Direct'e oyun eklemek 100 dolar olacak ve geliştiriciler Steam Yeşil Işık'taki onay mekanizmasından geçmeden oyun yayımlayabilecek.

Valve'ın konu ile ilgili kendi blogundan yaptığı duyuruda Steam Yeşil Işık'ın bir parçası olan herkese teşekkür edildi. 2012'de oyuncuların karşısına çıkan sistemde on milyonun üzerinde kullanıcı toplamda 90 milyon oy kullandı. Bu süreçte de 63 milyon oyuncu Yeşi Işık'taki oyunlara bir şans verdi ve oynadı. Yeşil Işık'tan geçen oyunlar toplamda 3.5 milyar saatin üzerinde oynandı. War For The Overworld, Evoland, Rogue Legacy ve Verdun gibi pek çok başarılı oyun da bu sistem sayesinde oyuncuların beğenisine sunuldu.

> Valve'da Oyun Yazarı Kalmadı - Jay Pinkerton da Ayrıldı

Bununla birlikte Yeşil Işık başarılı olsa da artık yeni bir sisteme geçiş yapmaları gerektiğini belirten Valve, daha "direkt" ve kolay bir sistemin ideal olacağını düşünüyor. Yeşil Işık'ın kapatılmasıyla birlikte artık bu sisteme oyun eklenemiyor ve burada kalan oyunlara da artık oy veremiyoruz. Yeşil Işık'ta kalan 3400 oyun tane tane incelenecek ve yetkililer tarafından onay alacak ya da reddedilecek. Bununla birlikte buradaki oyunlar 13 Haziran'dan itibaren Steam Direct'e eklenebilecek. Yeşil Işık'tan red alan oyunlar da paralarının geri iadesi için başvuruda bulunma hakkına sahipler tabii.

> Steam Direct'e Oyun Koyma Ücreti Belli Oldu

Valve, tüm bunlara ek olarak Steam'de ilk defa oyun çıkarmaya hazırlanan geliştiriciler için otuz gün gecikmeli bir sistemi zorunlu tutuyor. Böylece Valve, mevzubahis geliştiriciyi araştırmak için yeterli bir zaman kazanmış olacak ve kiminle iş yaptığını daha iyi analiz edebilecek. Geliştiriciler, oyunlarının çıkmasına belirli bir zaman kala "çok yakında" sayfası açmak zorundalar. Böylece hem daha fazla kullanıcıya ulaşabilecekler, hem de Steam ekibinin gözünden kaçmış olabilecek detayları oyun sahipleri kendileri paylaşabilecek.

steam-yaz-indirimlerinde-ucuzlamasini-bekledigimiz-oyunlar

YORUMLAR
Parolamı Unuttum