Unutulmaz Oyun Müzikleri: Red Dead Redemption 2 – See The Fire In Your Eyes

Now it is time to rest…

[ Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

2018 yılı oyunlar açısından verimli bir yıldı. Senenin başından sonuna çok güzel oyunlar geldi, hafızalarımızda yer eden birçok yapım oldu.

Red Dead Redemption 2 de bu oyunlardan birisiydi elbette. Baştan sona her bir anıyla iliklerime işleyip kendine hayran bırakmıştı. Bir Western filminin içine ışınlanmıştık sanki. Oyuncuları bu kadar içine çekmeyi başarmasında hiç şüphesiz birçok faktör etkiliydi; görsel kalitesi, oyuncuların karakterleri canlandırmakta gösterdikleri performans, oynanış, hikâye… Bunların yanına eklenebilecek bir şey de müzikleriydi. Her biri birbirinden güzel parçalarla o an bize yaşatmaya çalıştıkları duygu besleniyor, kuvvetleniyordu.

Dolayısıyla bence bu serimiz içerisinde birden çok kez adını anacağız RDR 2’nin, en azından 3-4 parçaya yer vermek gerekir diye düşünüyorum. Başlangıcıysa, See The Fire In Your Eyes ile yapmak istedim müsaadelerinizle…

Woody Jackson – See The Fire In Your Eyes

Oyunun giriş bölümü diyebileceğimiz kısmı tamamlayıp o terkedilmiş kasabadan Valentine’a doğru yol almaya başladığımızda hafif hafif işitmeye başlıyorduk parçayı. Sonrasında oyun sinematik görünüme geçiyor ve ekrandan o karlı tepeler, vadiler akıp gidiyor, ekibimiz sisli ormanlara, yeşilliklere adım atıyor, yaşanan aksilikleri, olumsuzlukları geride bırakıp daha rahat günler için, yeni bir başlangıç için yol alıyorlardı. Burada parçanın tamamını dinlemiyor, sadece bir kısmını işitiyorduk -ki bu da sanki ilerisi için bir mesaj gibiydi.

Bu sahneye çok uygun bir müzikti, oyunun diğer birçok sahnesine de, hatta genel itibariyle oyunun hikayesine çok uygun olduğu gibi. Hem o duygusal havayı hissettiriyor hem geçmişin acılarını yüklenip hem de sanki bir teselli vermeye çalışıyordu bizlere. Bana soracak olursanız sonrasında yaşayacaklarımızın özeti gibi bir parçaydı See the Fire In Your Eyes ve bunu ancak oyunun bitişinde bir kez daha işittiğimizde tam olarak anlayacaktık.

Denedik, bazı şeyleri başardık, bazı şeylerde çuvalladık. Elimizden gelen neyse yaptık. Şimdi artık dinlenme zamanı...

YORUMLAR
doksanlariozleyenadam
8 Ocak 2023 18:28

RDR2'nin tıpkı Last of Us 2 gibi şu an bile günümüzün çok ilerisinde bir video oyunu olduğunu düşünüyorum. Bu çıtayı aşarsa yine rockstar aşar başkasının aşması imkansız.

Parolamı Unuttum