Yakuza ve Persona PC'ye Gelebilir!

SEGA sonunda sesimize kulak veriyor

 Konsollara özel oyun çıkmasıyla bir sıkıntımız yok. Fakat bazı oyunlar var ki, ne kadar ağzımızın suyu akıp o dünyalara adım atmak için can atıyor olsak da bunu konsol sahibi olmadan başaramamak üzüyor.

Mesela Yakuza. Zamanında sahip olduğum PlayStation ile sapıkça zevk alarak oynadığım, tüm ara sokaklarını arşınladığım, tüm kulüplerine gittiğim ve tüm minik oyunlarında saatlerimi yediğim seriye PC'ye geçtikten sonra veda etmek üzmüştü. Ki, bunun gibi eminim milyon tane örnek verirsiniz bana.

Eğer siz de benimle aynı dertten muzdaripseniz (ki, büyük çoğunluğunuzun evet dercesine başını salladığına eminim) güzel bir haberim var. Haber derken, kesin bir açıklama ya da tarih gibi detaylardan çok, gelişme de diyebiliriz. Önemli olan niyet etmektir ya hani...

E3 2017'de SEGA'ya usul usul yanaşıp beklediğimiz soruyu patlatan PC Gamer'a verilen cevap yüzümüzü güldürüyor, hafif bir heyecan yapmamızı sağlıyor.

Bildiğiniz üzere SEGA, Bayonetta ve Vanquish'i sonunda PC oyuncularıyla buluşturdu. Peki sırada ne var? Uzun zamandır PC'ye de gelmesini beklediğimiz oyunlarda teker teker mutlu sona ulaşacak mıyız?

PC Gamer'ın SEGA'dan John Clark'a yönelttiği sorunun ana fikri bu. Cevap ise oldukça tatmin edici.

Clark diyor ki "Eğer sizden SEGA'nın PC'ye de çıkartmasını istediğiniz 10 oyun için liste istesem, büyük ihtimalle yazacağınız isimler bizim listemizdekilerden pek de farklı olmazdı. Eğer bana böyle bir liste gönderirseniz; size hangi oyunları onaylayacağımızı, hangi oyunları onaylamayacağımızı, hangileri hakkında konuştuğumuzu, hangileri hakkında hala konuşuyor olduğumuzu ya da hangileri üzerinde çalıştığımızı söyleyebilirdim."

Bunun üzerine gelen "Peki ya Yakuza?" sorusuna ise "Yakuza listede ve üzerine konuştuğumuz oyunlardan biri. Onu PC oyuncuları ile buluşturmak harika olur." diyor Clark. Konu Persona'ya geldiğinde ise cevap biraz puslanıyor:

"Tabii ki. Senden bir adım önde olup hangi oyunu söyleyeceğini önceden tahmin etmeye çalışıyorum. Bu tip konuşmalarda hiçbir şeyi olasılık dışı bırakmıyoruz. Hatta bu tip konuşmaları şirket olarak biz de yapıyoruz. Bunlar sağlıklı ve yapıcı konuşmalar. Bu sayede oyuncuların ve IP'lerin değerini anlıyoruz."

Evet, Persona için verilen cevap Yakuza için verilen kadar net olmamış. Fakat ben ufak ufak ümitlenmeye başladım. Vanquish ve Bayonetta'nın PC'ye gelmesi, hatta Platinum Games'ten "Bize kalsa tüm oyunlarımızı PC'ye de uyarlardık." açıklamasının yapılması...

Yukarıda da bahsettiğim gibi henüz kesin bir açıklama yok. Bu yüzden Persona ve Yakuza kesinlikle PC'ye de geliyor ya da şu zaman geliyorlar diyemiyoruz.

Fakat ümitliyim ve konu üzerine bir çok şey düşünüyorum ama onlar da başka zamana artık...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum