Beklediğimiz İndie’ler – Dungeons of Hinterberg

Alp Dağlarında hoş bir macera bizleri bekliyor

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Xbox Games Showcase 2023’te duyurulan Dungeons of Hinterberg, ilk andan itibaren dikkatimizi çekmeyi başarmış, merakla beklediğimiz oyunlar arasına adını yazdırmıştı. Kendisiyle yılın ilk çeyreğinde buluşmayı bekliyorduk, önce bahar aylarına kaldı, sonra da yaz aylarına ertelendi.

Buluşma tarihimiz ötelendi madem, biz de kendisini Beklediğimiz İndie’ler köşesinde misafir edelim dedik. Bakalım Hinterberg’de bizleri neler bekliyormuş.

> Dungeons of Hinterberg’in ilk dikkat çeken yanı grafik tarzı ve bu tarz bana Sable’ı anımsattı. Karakterler bir çizgi filmden fırlamış gibi görünüyor, mekanlar da bununla uyumlu bir görsellik sunuyor. Kullandıkları renk paleti de son derece hoş. Genel olarak cel shading grafik tarzı hoşuma gidiyor zaten.

> Dungeons of Hinterberg, bir yandan gerçek dünyada takılacağınız bir yandan da fantastik bir dünyaya kapı aralayan ikili bir yapıya sahip. Oyun, bizleri Alp Dağlarında yer alan Hinterberg adlı bir kasabaya götürüyor. Kahramanımız Luisa, bir hukuk stajyeri. Kendisini tükenmiş hissediyor ve o kurumsal yaşamın temposundan sıyrılıp Hinterberg’e yol alıyor. Fakat burada da öyle sakin bir hayat süremeyecek gibi. Bir yandan kasabanın gündelik yaşamında yerini alırken bir yandan da zindanlarına dalıp yaratık kesecek kahramanımız.

> Oyunda kasabanın dışına yol alıp ziyaret edeceğiniz ve her biri kendine has bir biyoma sahip 4 farklı mekân bulunuyor. Böylece bizlere daha renkli bir yolculuk sunmayı amaçladıkları belli. Ayrıca her bir mekanda bir Beceri Tapınağı yer alıyor. Bu bölgelerdeki mücadelelerinizde bu tapınaklardan elde edeceğiniz becerilerden yararlanacaksınız. Yani bölgeye bağlı bir yetenek var ve böylece sadece bölgenin sunduğu biyom farklılığıyla değil kullanacağınız yetenekle de farklı bir tecrübe sunacak.

> Dungeons of Hinterberg, bir aksiyon RYO. İşin içine platform, bulmaca, sosyal etkileşim ve ilerleme sistemini de katıyor. Farklı oyunları anımsatan yanları var.  Mesela bulmacalarla ilgili kısımda da Monuments of Valley, işin içine sosyal etkileşim girince doğal olarak Persona, oyun dünyasında gezinirken veya çatışırken de Zelda… Eğer bunlar güzel bir şekilde harmanlanırsa, ortaya ilgi çekici bir oyun çıkabilir.

> Hinterberg dünyasında bir anda ortaya çıkan 25 tane sihirli zindan var ve dünyanın dört bir yanından maceracılar bu zindanlara girip yaratık avlamak için kuyruğa girmiş. Zindanları temizlemek sadece iyi ekipman ve iyi silahlarla olacak iş değil, çünkü bu zindanlar bizi şaşırtacak sürprizler ve bulmacalarla da dolu. Yani hem yeteneklerimizi, hem de zekamızı kullanacağımız bir oyun bizi bekliyor.


Dungeons of Hinterberg

Tür: Aksiyon RYO

Platform: PC, Xbox

Yapım: Microbird Games

Dağıtım: Curve Games

Çıkış Tarihi: Yaz 2024

YORUMLAR
Parolamı Unuttum