Call of Cthulhu’nun E3 Fragmanı Sizi Deliliğe Davet Ediyor

Olmuş mu ne?

E3’te boy göstermesine rağmen her nedense gözümüzden kaçan fragmanlardan biri olmuş Cyanide’ın hazırladığı Call of Cthulhu. Az önce telefonuma gelen “Belki ilginizi çeker” bildirimi sayesinde afallayarak karşılaştım kendisiyle. Videoyu izledikten sonraysa afallamam iki katına çıkıverdi. Hiç beklemediğim kadar iyi olmuş çünkü! İyi de biz bunu gözden nasıl kaçırdık? Hele benim gibi Lovecraft hastası bir adam? Kesin Yithlerin parmağı… şey, dokunacı var bu işin içinde. En iyisi mi geç meç demeden yine de yazayım haberini dedim. İdare edin artık (Etmediler...)

Oyun için şimdiye dek yayınlanan şeyler arasında eli yüzü düzgün tek video olan fragmanda özel dedektif Edward Pierce’ın Darkwater Adası’ndaki gizemli malikâneye (nihayet) girdiğini ve orada karşılaştığı tuhaf, ürkünç, dehşetengiz şeyleri görüyoruz. Ürkütücü koridorlar, tuhaf tablolar, okült nesneler, izbe mahzenler… daha neler neler. Oynanış olarak biraz Amnesia biraz da Dark Corners Of The Earth karışımı olacakmış gibi bir izlenim verdi bana. Hele kafayı üşüttükçe o ekranın hafiften bulanıklaşması yok mu? Off! Yeme de yanında delir. 

İşin en güzeliyse dedektifimizin sonlara doğru bir deli hastanesinde gözlerini açması. Neyin gerçek neyin hayal olduğunu o anda karıştırıveriyorsunuz ve bu da oyuna dair iştahınızı fena hâlde kabartıyor. Zaten dikkat ettiyseniz videonun en başında da hastasından bahseden bir doktorun sesini işitiyoruz. Bu kısım da bana Darkness 2’deki tımarhane bölümünü hatırlattı. Ama şimdiye dek maalesef herhangi bir oynanış videosu göremediğimizden temkini elden bırakmamakta fayda var.

Call of Cthulhu, bu yılın son çeyreğinde PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak. Dileyelim de fragmanda vadettiklerini gerçekleştirebilen bir oyun olsun.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum