Dark Souls 2'den Çok Özel 12 Dakika

Yeni macera zor sevenleri yine ihya edecek!

Bugün geleceği söylenen 12 dakikalık özel IGN videosu, nihayet huzurlarınızda. IGN'e özel olarak sunulan oynanış videosuna eşlik edenler ise bizzat oyunun yapımcıları.

2013'ün sonları veya 2014'ün başlarında gelecek olan Dark Souls II'den bir yandan ilk oyun içi görüntüler sunulurken bir taraftan da yapımcılar oyundaki yeni detayları bizlere aktarıyor. Oynayan kişinin çok iyi bir oyuncu olduğunu söyleyemeyiz ama oynanıştaki yenilikler, yeni dev düşmanlar, yeni çevre, zorluk ayarı tam da beklediğimiz kalitede. Sunum sonrası bir de soru-cevap köşesi yapıldı ve bazı minik detaylar da ortaya çıktı. Oradaki detayları en kısa süre içerisinde bu haberimizde güncellenmiş olarak görebilirsiniz. Şimdilik iyi seyirler:


Oyun içine ait ilk ekran görüntüler için aşağıya, oyun için yayınlanan ikinci trailer içinse ŞURAYA göz atabilirsiniz.

dark-souls2-gallery

Gelelim soru cevap köşesinden edindiğimiz bilgilere. Öncelikle ilk Dark Souls oyununda yer alan birçok özelliğin Dark Souls 2’de de aynen korunduğunu belirtiliyor. Örneğin sağlık sistemi ile Bonfire Dark Souls 2’de de yer alacak. Oyun için yayınlanan ilk videoda gördüğümüz ve biraz yukarıdaki görüntülerde de kendini gösteren ejderhalar Dark Souls 2 hikayenin anahtar öğelerinden biri olacak. Hikaye anlatımına son derece önem verdiğini belirten From Software senaryodaki detaylar ve bütünlük üzerine de bayağı kafa patlattıklarını açıkladı.

Yayınlanan videodan Dark Souls 2’nin geçirdiği grafiksel evrimi hepimiz gördük, yapımcılar karakterimiz ile birlikte mekanlardaki canlılığı sağlamak için grafik ve fizik alanında birçok geliştirmeye gittiklerini belirtiyor. Bunun yanında ekrandaki göstergelerde de bir takım yenilikler mevcut. Oyunculardan alınan geri bildirimler doğrultusunda daha kullanışlı bir ara yüz hazırlamak için çalışmalar devam ediyor. Yeni oyuncuları Dark Souls 2’ye çekmek için oyunun yapısında değişliğe gitmek yerine serinin özünü koruma, geliştirme ve sağlamlaştırma yönünde adımlar attıklarını belirten From Software, dövüş sistemine dair bilgiler de verdi.

Açıklananlara göre Dark Souls 2’deki dövüş sistemi ilk oyundakine benzer olsa da bu alanda büyük gelişme kaydedilmiş durumda. Motion Capture teknolojisi ile karakter animasyonlarında iyileştirmelere gidildiğini belirten firma, hareketlerin akıcılığı ve atak yaptığımızda ya da darbe aldığımızdaki fiziksel etkinin tam olarak hissedilmesi için elinden geleni yapıyormuş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum