Disney LucasArts'ı Kapatma Kararı Aldı

Elveda Star Wars 1313 ve Star Wars: First Assault

Star Wars 1313 tanıtımlarını izleyen herkes eminiz ki bu haberi beklemiyordu. Zira duyurulduğu E3 2012'den beri en çok beklenen oyunlar arsında yer alıyor. Ancak Disney bizim gibi düşünmüyor. Bu gün gelen haber tüm oyuncuları üzecek nitelikte. Disney LucasArts'ı kapatma kararı aldı. Anlayacağınız Star Wars 1313 ve Star Wars: First Assault'a elveda deme vakti geldi. Şirkete bağlı oyun geliştirme bölümünden 150 fazla kişi işinden oldu.

Sonbahar LucasArts için sonun başlangıcı oldu. George Lucas 4 Milyar $ karşılığında şirketi LucasArts'ı Disney'e sattı. Satın alma sonra işe alımlar durduruldu. Geçen zaman içinde çeşitli dedikodular ortaya çıksa da kimse LucasArts'ın kapatılacağına ihtimal vermedi. En ciddi haber Şubat ayında ortaya çıkmış, LucasArts bünyesinde yer alan oyunların yapımının durdurulduğu söylentisi yayılmıştı.

Disney, oyun sektöründeki konularından dolayı daha fazla riske girmemek ve Star Wars isim değerini korumak için bu kararı aldıklarını, bunun neticesinde işten çıkarmaların gerçekleştiğini belirtmiş.

90'lardan itibaren pek çok başarılı işe imza attı LucasArts. Maniac Mansion, Secret of Monkey Island şirketin ilk dönem oyunlarından oldu. İlerleyen yıllarda Star Wars temalı oyunlara yöneldiler. Dark Forces, X-Wing ve Rebel Assault PC için geliştirildi.

2000'lerde BioWare ve Pandemic Studios ile ortak çalışmalarda bulunuldu. Star Wars: Knights of the Old Republic ve Star Wars: Battlefront büyük başarı kazandı. 2005 'de Star Wars: Republic Commando, 2008 ve 2010'da Star Wars: The Force Unleashed oyunları geldi.

Pek çok unutulmaz oyunuyla artık tarih olan LucasArts'a elveda deme vakti.

lucasarts-characters

 

Güncelleme

Bugün farklı kaynaklar Star Wars 1313 ve Star Wars: First Assault geleceği konusunda çeşitli senaryolar ortaya attılar. Game Informer'ın ulaştığı kaynağa göre Star Wars 1313 için hala ümit var. Oyunun yapım aşamasının iyi gittiğini ve isim haklarının geliştiricilere satılması durumdan oyunun piyasaya çıkabileceğini belirtmiş.

Ancak Kotaku bunun mümkün olmadığını, kendi kaynaklarına göre Disney'in aldığı kararla geliştirici takımın çok yakında dağılacağını ve her iki oyununda bir daha piyasaya çıkamayacağını söylemiş.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum