Gözlüksüz 3B Mobil Cihazlara Taşınıyor: EyeFly3D

Ekran koruyucu film, içerdiği nano lenslerle gözlüksüz 3B görüntü sunabiliyor.

Ekran koruyucu filmlerimiz de gelişen teknolojiye yenik düştü oyungezerler. Sen kalk, tek görevi cep telefonunun ekranını naifçe çiziklerden korumak olan koruyucu filmi al ve görüntüyü gözlüksüz 3B'ye çeviren bir filtreye çevir. Olacak iş mi?

Valla olmuş. Temasek Polytechnic ve Singapur Malzeme Araştırma ve Mühendislik Enstitüsü'nden 7 kişilik bir takım, bunu 2 senede başarmışlar. Film, içine yerleştirilen 500.000 adet nano lensle birlikte sağ ve sol göze farklı görüntüler gönderiyor ve gözlüksüz 3B görüntünün elde edilmesini sağlıyor. Filmle beraber gelen EyeFly3D Vid ve EyeFly 3D Img uygulamaları, isimlerinden de anlaşıldığı gibi 3B resim ve video izlemek için kullanmamız gereken uygulamalar. Tüm bunların yanı sıra EyeFly3D, ekranı darbelere karşı da koruyor (gerçi bu yapabildiklerini duyduktan sonra, EyeFly 3D'nin üzerinde bir film daha çekmek isteyebilirsiniz).

Şimdilik sadece iPhone 5 ve iPod Touch 5 (şu iPod Touch da iPhone'un ne ekmeğini yedi arkadaş) için uyumlu olan film, geliştiricilerine göre öncelikle daha popüler olan iPad ve Android'li cihazlara çıkacakmış. Windows Phone ve BlackBerry cihazlar için şu anda bir netlik yok. Ürün, kendi adresinden 35$'lık fiyatla ön siparişe açılmış durumda. iPhone 5'i ya da iPod Touch 5G'si olanlara duyurulur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum