God of War'un Yönetmeni Kratos'un Kılıçlarının Neden Kaybolduğunu Açıkladı

Balta fikrinin kaynağı belli oldu

Kratos'u God of War'un yeni oyununda gördüğümüz zaman, onu son gördüğümüz zamanki performansını kaybetmemiş olarak görmek güzel oldu.

Ama, Sony'nin E3 2017'de gösterdiği fragmanda bir eksik olduğunu hepiniz fark etmişsinizdir: Blades of Chaos ya da Blades of Athena. Bu zincirli kılıçlar Kratos'un dövüş tarzının kalbini oluşturuyordu. Ama artık Kratos sihirli bir balta kullanıyor. Stüdyonun Kratos'un eline neden bir balta tutuşturduğunu GoW serisini takip eden herkes merak ediyordur. God of War'un yönetmeni Cory Barlog, yapılan röportajda Kratos'u silahlarından ayırmanın neden önemli olduğunu açıkladı.

Barlog, kendi düşüncesine göre, bir kimlik yaratmak istediklerini, çünkü kılıçların Kratos'un karanlık bir zamanını temsil ettiğini, onların Kratos'u kandıran birisinin ve Kratos'un yaptığı hataların bir işareti olduğunu belirtiyor. Kılıçların güçlü olduğunu, ama sadece fiziksel olarak değil duygusal olarak da güçlü olduğunu, fakat Kratos'un geçmişi geride bırakmak isteyen tarafının kılıçlarına veda etme iradesini gösterebildiğini söylüyor.

Zaten Kratos'un Ares ve diğer Tanrılarla arası bozuktu. Ve Olympus Tanrılarının Kratos'a verdiği bu kılıçlar, yıllarca yapılan düzenbazlığı, köleliği ve çok sayıda ölümü temsil ediyordu. Hikaye bir yana, kılıçların kenara atılması tasarımcılar için de yeni bir başlangıç.

Barlog'a göre bu değişiklik, onlara gerçekten ne yapmak istediklerini deneme özgürlüğü vermiş. Cory, baltayla birlikte olan o sihirli anın, bir yazılımcı ve dövüş tasarımcısının, "harika bir fikrim var," demesi gibi bir şey olduğunu söylüyor. Oyundaki her yere fırlatabildiğiniz sihirli baltayı geri çağırabiliyorsunuz. Karşımızdaki rakibin arkasına attığınız baltayı çağırarak rakibimize arkadan hasar verebiliyorsunuz.

Cory sözlerini şöyle bitiriyor, "Sanki, kalkanlı birisi sizin önünüzde duruyor! Baltayı onun ilerisine atıyorsunuz ve rakibiniz, 'Şimdi seni yakaladım!' diyor. Sonra baltayı geri çağırıp arkadan vuruyorsun. Bu olağanüstü bir şey. Anladığımız kadarıyla oynamak için çok fazla potansiyele sahip, tamam, bu yapmamız gereken bir şey olmalı."

Umarız, sihirli baltanın yanında daha fazla yeni silah da göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum