Google ve Sharp, VR Ekranlar Geliştirmek İçin Ortaklık Kurdu

Elektronik üreticisi Sharp, LCD VR ekran teknolojisi için Google'la el ele

Sanal gerçeklik cihazları sanal dünyaları oluşturmak için OLED (Organic Light Emitting Diode/Işık yayan diyot) ekranları kullanıyorlar. OLED'ler akıllı telefonlarda ve diğer cihazlarda da kullanılıyor, bu nedenle OLED'e olan talep de artmakta. Bununla birlikte, aslında VR için gerekli olan ekran türünü üreten şirketler az sayıda ve talep arttıkça arz konusunda bir miktar endişe duyuluyor. Bu nedenle Sharp, VR için yeni ekranlar geliştirmek adına Google ile ortaklık kurdu.

Sharp, akıllı telefon ekranlarına göre daha hızlı hareket edebilme ve daha yüksek çözünürlük özelliklerine sahip bir tür LCD geliştirmek için Google ile birlikte çalışıyor. Google ve Sharp, arka plan ışığı teknolojisi ve diğer görüntü iyileştirmeleriyle birlikte, resim izi veya ekran yanması olmaksızın yüksek çözünürlükte pürüzsüz bir ekran yaratmak için çalıştığını da, Osaka'da duyurulan ortaklık bildirisinde söyledi. Ekranın tepki hızını artırmak için teknoloji yaratma palanlarının olduğunu da bildirdiler.

Tamamlandıktan sonra teknolojinin Google'ın yeni nesil VR cihazlarına kurulması bekleniyor. Şu an için yeni ekran teknolojisinin, Google'ın Vive ekibi ve Lenovo ile birlikte çalıştığı bağımsız HMD (Head Mounted Display) cihazına yönelik olup olmadığı bilinmiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum