Günün İndirim Tavsiyesi - Night in the Woods

Hayatın içinden sıcacık bir yapım

“Night in the Woods neden indirim döneminde alınmalıymış?” diye yüz yüzeyken sorsanız inanın cevaplayamam. Çünkü bu oyunun öyle bir yapısı var ki “İşte şu özelliklerinden dolayı” diye hızlıca cevaplayamıyorsunuz, en azından ben cevaplayamıyorum. Bu yüzden macera-keşif türündeki NiTW’un hikâyesinden bahsedeceğim ki sorunun cevabı net olsun. Merak etmeyin, spoiler mpoiler yok :)

Üniversite okumak için memleketinden ayrılan ana karakterimiz Mae, iki sene sonra okumanın artık mantıksız olduğunu düşünerek oracıkta (Evet, gerçekten oracıkta) okulunu bırakıp tekrar memleketi Possum Springs’e döner.  Küçük bir kasaba olan Possum Springs’in ekonomik krizle boğuştuğunu gören Mae, lise arkadaşlarını aramaya koyulur ve her birinin farklı işlerle meşgul olduğunu görür. Mae ve üç arkadaşı tekrardan ufak lise maceralarını yaşamaya başlarken aynı zamanda yapmadığı sorumluluklarının stresini de fazlasıyla hissetmektedir.

Night in the Woods
Manchester by the Sea filmini izlediyseniz ne kadar da hayatın içinden bir film olduğunu düşünmüşsünüzdür. İşte NitW da öyle, hayatın içinden bir hikâye. Bütün karakterlerin gerçekmiş gibi hissettirdiği, şehrin gerçekten krizle uğraştığını anladığınız ve sizin kendi hayatınız için bir çıkarım yapıp, forumlarda veya arkadaşlarınızla konuşacağınız fikirlere sahip bir hikâye. Bu hikâyenin içerisinde bir sürü farklı şey yaşıyorsunuz. Tek başına hepsi küçük şeyler olsa da bütün olarak baktığınızda ne kadar da gerçek hayatı resmettiğini görmek NiTW’u kesinlikle oynamaya değer bir oyun yapıyor.

YORUMLAR
Decypher
28 Haziran 2019 14:20

Başarımlarını almak için sanırım üç kez bitirdim, uzun da sürüyor meret :) Ama hiç sıkmadı, aksine artık 'tamamen' bittiğinde karakterlere ne kadar alıştığımı ve özleyeceğimi fark ettim. Çok güzel ve göründüğünden çok daha derin bir oyun.

Parolamı Unuttum