Pro LoL Oyuncusu Faker Twitch'e Adımını Atar Atmaz Rekor Kırdı

Legue of Legends Tanrısı Twitch'e geldi.

Artık League of Legends oynamamama rağmen severek takip ettiğim bir kaç oyuncu var. Onlardan birisi de Lee Sang hyeok, takma adı Faker olarak bilinen belki de gelmiş geçmiş en iyi LoL oyuncusu.

Faker'a nereden esti bilmiyorum ama (muhtemelen sponsor taraflarından esmiştir) Twitch'te yayın yapmaya başladı ve yayın düğmesine bastığı anda 245.000 kişi ekran başına geçmişti bile. Twitch tarihine adını en çok izlenen yayın olarak çoktan kazıdı. Faker daha evvelden Kore tabanlı yayın sitesi Azubuüzerinden maçlarını yayınlıyordu. Hatırlarsanız bundan bir kaç sene evvel bir yayıncı sözleşme kurallarında boşluk bularak Faker'in kendi açtığı yayınlarını kanalından vermişti. SK Telekom, Azubu ve özellikle Riotbuna bayağı tepki göstermiş ve hatta Riot'un Başkanı Marc Merrill klavye başına geçerek yayını yapan kişi ile bir hayli atışmıştı. Bazılarına göre haksız bir tepkiydi bana göre ise normaldi, ama sonuç değişmedi. Kimse bir şey yapamadı.

Twitch'e gelmesi ile Faker bazı kurallarını da bozmuş gibi görünüyor. Keza evvelden yayınlarında hiç konuşmadığı için bazı izleyiciler tarafından "sıkıcı" olarak atfediliyordu. Lee Sang bundan sonraki yayınlarında artık izleyiciler ile bağlantı halinde kalmak istediğini ve bu yüzden bir çevirmen ile maçlarında konuşacağını açıkladı. Twitch'e gelen izleyicilerin çoğunlukla eğlendiren yayıncıları seçmeye meğilli olması bazıları tarafından Faker'in uzun soluklu başarılı olamayacağı yorumlarına  neden olsa  da nihayetinde adamın mizacı sessiz. Onu izlemeye gelenler (aynı benim gibi) iyi bir maç nasıl oynanır diye keyifle karşılaşma seyretmeye gelecek tipler olacaktır.

İlk yayınında çeviri ve bağlantı konularında sıkıntıları olsa da pek Azubu kovalamayan biri olarak Faker'in Twitch'e geçmesine çok sevindim.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum