Square Enix, Hitman'in Geliştiricisi IO Interactive'den Elini Çekiyor

Başarısızlığın faturasını kesen kesene

Square Enix, IO Interactive'i elden çıkarmak için çeşitli yatırımcılarla görüşmeler yaptığını duyurdu. Firmanın yayınladığı yatırım raporunda bu konuda gerçekten ilgi çekici satırlar var.

Square Enix 31 Mart 2017'de biten mali yılı beklenmedik ölçüde büyük bir kayıpla kapamış. Raporun "bu beklenmedik kaybın sebepleri" başlığı altında şöyle deniyor: "Hem oyuncu memnuniyetini, hem de pazardaki potansiyeli değerlendirmek adına artık kaynaklarımızı ve enerjimizi başlıca serilere ve stüdyolara odaklamaya kararlaştırdık. Bunun sonucunda üzülerek belirtmek istiyoruz ki IO Interactive ile olan iş ilişkimizi sonlandırmaya karar verdik. Verdiğimiz bu karar 4,898 milyon yenlik (bu da yaklaşık 43 milyon dolara denk geliyor) kaybın sonucunda verilmiştir."

Sanırım bu da bir süredir neden yeni Hitman sezonu hakkında bir şey duymadığımızı açıklıyor. Square Enix elbette IO Interactive'i "ne halin varsa gör" diyerek ortada bırakmayacak, zaten bu yüzden stüdyonun geleceğini garanti altına almak için potansiyel yatırımcılarla irtibat kurmuş durumda.

IO Interactive'i Hitman bir de Kane & Lynch serisiyle tanıyoruz ama onun da en son oyunu 2010 yılında çıkmıştı. Yine de bu durumda başta Hitman olmak üzere IO'nun üzerinde çalışmakta olduğu oyunların geleceği de tamamen belirsiz bir hal alıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum