Hitman'in Geliştiricisi IO Interactive'de İşten Çıkarmalar Başladı

Geliştirici stüdyodan kötü haber geldi

Hitman serisinin geliştiricisi IO Interactive, bugün şirket içinde işten çıkarmalar gerçekleştiğini duyurdu.

Danimarkalı geliştirici firması, aslında bir süredir problemlerle boğuşuyor. İki hafta önce dağıtımcı Square Enix, stüdyoyu satacağını duyurduktan sonra işler pek de yolunda gitmiyor gibi gözüküyor. Henüz -bildiğimiz kadarıyla- kimsenin talip olmadığı IO Interactive'de gerçekleşen işten çıkarmalar, stüdyonun resmi Twitter hesabından duyuruldu:

"Bugün IOI'da, gelecek maceralar için bizi daha iyi hazırlaması adına, stüdyomuz için birkaç değişiklik yapmak zorunda kaldık. Oldukça yetekenkli, iyi arkadaşlarımızın yakın zamanda stüdyodan ayrılacak olmasından dolayı üzgünüz. Bu durumdan etkilenen herkese sonrasında yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz."

Square Enix'in, IO Interactive'i satma kararı elbette hepimiz için birazcık şaşırtıcı oldu. Zira serinin son oyunu çok mükemmel olmasa da, yorumları o kadar da kötü değil. Sonuçta Hitman gibi bir seriyi bizlerle tanıştıran, çok başarılı ve özel bir seriyi yıllardır devam ettiren bir stüdyo kendileri. Üzüldüm vallahi...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum