Cyberpunk 2077 - E3 2017'ye Adım Adım #1

E3 2017'ye gün sayarken fuarda yer alacak ve yer alma ihtimali olan oyunları masaya yatırıyoruz. 

 E3 2017'ye şunun şurasında ne kaldı ki? Mayıs ayının da sonuna geldik. Biz de dünyanın sayılı oyun fuarlarından biri olan E3 2017 için hazırlıklarımızı tam gaz sürdürüyoruz ve fuarda göreceğimizi düşündüğümüz oyunlar hakkında minik bir köşe hazırlayalım dedik.

Bu köşemizde her gün E3 2017'de yer alacak ya da yer almasını beklediğimiz oyunlardan biri kısaca inceleyeceğiz, fuarda yer alma ihtimalini değerlendireceğiz (oyunun fuarda yer alacağı kesinleşmişse hangi şekilde yer alacağını konuşacağız). İlk oyunumuz ise CD Projekt Red'in geliştirdiği ve senelerdir merakla beklediğimiz Cyberpunk 2077! 

Peki neden Cyberpunk 2077'yi E3 2017'de görmek istiyoruz ve göreceğimizi düşünüyoruz? Bunun pek çok sebebi var aslında. Öncelikle CD Projekt Red sonunda The Witcher evreni üzerinde çalışmayı tamamen durdurdu ve Cyberpunk 2077'nin de dahil olduğu dört yeni oyun üzerinde çalışmalara başladı. Üstelik bundan yaklaşık dört ay önce büyük oyun fuarlarında çalışacak ve sunum hazırlayacak tecrübeli bir çalışan arayışındaydılar. E3 2017'de de yer alacaklarını ve Microsoft ile birlikte Gwent'i tanıtacaklarını biliyoruz. Üstelik Polonya tabanlı oyun şirketi, Krakow'daki merkezini de açtı. CDPR Krakow'un Cyberpunk 2077 ile ilgileneceğini de biliyoruz. Eh şartlar oluşmuş durumda.

Cyberpunk 2077'den En Son Ne Zaman Haber Aldık?

Mike Pondsmith'in masa oyunu Cyberpunk'ı video oyunu olarak uyarlayacak olan CDPR, bize o can alıcı fragmanı izlettiğinden beri aslında Cyberpunk 2077'den doğru düzgün haber alamadık. Son olarak 2017 Polonya Sanat Bakanlığı'ndan 7 milyon dolarlık destek aldıklarını biliyoruz. Ek olarak Cyberpunk 2077'nin REDengine 4 ile birlikte çıkış yapacağını öğrenmiştik. Oyunla ilgili aldığımız en güncel bilgi ise CD Projekt RED'in "Cyberpunk"ın telif haklarını almasıydı.

Cyberpunk 2077'yi E3 2017'de Görecek miyiz? 

CDPR'ın fuarda yer alacağını biliyoruz, ancak resmi olan tek bilgi Gwent için E3'te olacakları. Yani Cyberpunk 2077 fuarda yer alacak mı kesin olarak bir şey demek güç. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu yönde umutlanmamız için pek çok sebep var. Ancak Cyberpunk 2077'yi E3 2017'de görsek bile bunun bir oynanış videosu olmayacağından eminim. CD Projekt RED, oyun "Gold" seviyesine yaklaşmadan herhangi bir oynanış videosu paylaşmayacaktır. Yeni bir sinematik ya da çıkış tarihi penceresiyle ilgili bir bilgilendirme yapılabilir. 

E3-2017-oyunlar-listesi

YORUMLAR
Parolamı Unuttum