The Last of Us Part 2 - E3 2017'ye Adım Adım #2

E3 2017'ye gün sayarken fuarda yer alacak ve yer alma ihtimali olan oyunları masaya yatırıyoruz. 

 E3 2017'ye Adım Adım yazı serimizde, E3’e giden yolda her gün bir oyunu ele alıp, fuarda yer alma ihtimalini değerlendireceğiz (oyunun fuarda yer alacağı kesinleşmişse hangi şekilde yer alacağını konuşacağız). Bugünkü konuğumuz The Last of Us Part 2

2013 yılında PlayStation 3, 2014'de de PlayStation 4’e çıkan The Last of Us, her sahnesi özenle işlenmiş bir aksiyon/macera oyunuydu. Oyunu oynadıysanız eminim ki en azından bir sahnesinde gözünüzden yaşlar dökülmüştür. Ellie ve Joel’un önce birbirlerini iten ilişkisi, ikilinin korkunç badireler atlatmasından sonra yerini parçalanamaz bir bağa bırakıyordu.

The Last of Us Part 2’nin ilk fragmanı geçen sene PlayStation Experience’de yayınlandı. Fragmanda bir ev dolusu adamı katleden Ellie, son kurbanın cesedinin yanında oturmuş, sakinleşmek için gitar çalıyordu. Joel’un kadraja girmesiyle ilk oyundan tanıdığımız küçük kızın büyüdüğünü görmüştük. Artık 19 yaşında olan Ellie, serinin ikinci oyunda ana karakter olarak Joel’un yerini almaya hazırlanıyor. 

The Last of Us Part 2’den En Son Ne Zaman Haber Aldık?

Naughty Dog, PlayStation Experience’den beri oyunla ilgili çok fazla detay açıklamadı. Bu süreçte, Westworld dizisinin yazarı Halley Gross ve yine aynı dizinin oyuncusu Shannon Woodward The Last of Us Part 2’nin ekibine katıldı. Tabii ki önceki oyunda Joel ve Ellie’yi oynayan Troy Baker ve Ashley Johnson ikinci oyunda da karakterlerine can vermeye devam edecekler. Oyunla ilgili bildiğimiz en büyük detay oyunun IMDB’deki hikâye sinopsisi bölümünden geliyor. Oradaki bilgiye göre, The Last of Us Part 2, ilk oyundan beş yıl sonrasında geçecek ve Joel’la Ellie’nin arası, geçmişte yaşanan bir olayın ortaya çıkmasıyla bozulacak. Spoiler vermek istemiyorum ama ilk oyunu oynayanlar bu sorunun neden kaynaklanacağını az buçuk kestiriyordur. Oyunla ilgili bildiğimiz bir büyük detay da, ilk oyundaki “Sevgi” temasının yerini ikinci oyunda “Nefret” temasına bırakacağı. Zaten yayınlanan sinematik fragmanda Ellie’nin intikam yemini ettiğini görebiliyoruz.

The Last of Us Part 2’yi E3 2017'de Görecek miyiz?

Oyun E3 için resmi olarak duyurulmadı ama biz Haziran ayındaki fuarda çok büyük bir sürpriz olmazsa The Last of Us Part 2'nin en azından ikinci bir sinematik fragmanla temsil edileceğini tahmin ediyoruz. Tabii keşke sağlam bir oynanış fragmanı görsek! Oyunun resmi çıkış tarihi de büyük ihtimalle yine fuarda açıklanacak bir başka konu olacaktır.

E3-2017-oyunlar-listesi

YORUMLAR
Parolamı Unuttum