Far Cry 5 Hakkında Şu Ana Kadar Öğrendiğimiz 10 Şey

Cuma günü saat dörtte çıkacak Far Cry 5 fragmanı öncesi tüm bildiklerimizi sıralıyoruz. 

 Ubisoft, Far Cry 5'i duyurdu ve ortalık yerinden oynadı. Bu hafta içerisinde de önce dört tane kısa fragman yayımlandı, ardından da oyunun ilk sanat çalışmasını görmüş olduk.

Fransız oyun firmasının bizlerle paylaştığı içeriklerden ne gibi bilgiler çıkarabileceğimize bir bakalım. Bazı bilgilerde ufak yanılma payları olabilir, zira burada genel olarak paylaşılan içeriklerden çıkarımlar yapıyoruz.

1. Oyun Montana'da Günümüz Amerika'sında Geçiyor

Far Cry 5'in Montana'da geçeceğini artık hepimiz biliyoruz herhalde. Bununla birlikte herkesin kafasını karıştıran bir konu vardı. Oyun Kovboy temasını mı içerecek, yoksa günümüz ABD'sinde mi geçecekti? Eh paylaşılan sanat çalışmasında tırlardan tutunda güneş gözlüklerine, modern silahlara kadar pek çok şey gördük. Hatta olayların gerçekleşeceği kasabanın adını da öğrendik: Hope County.

2. Düşmanlarımız Project at Eden's Gate İsimli Bir Tarikatın Üyeleri

Ubisoft'un bizlerle paylaştığı o harikulade sanat çalışmasında oyunun baş kötüsünü görme şansı bulduk. Jilet gibi giyinmiş, keskin hatlara sahip, sakallı bir manyak oyunun baş kötüsü olacak. Kendisi muhtemelen mevzubahis tarikatın da lideri. Tarikatın acımasız bir örgüt olduğunu da hem fragmandaki adam vurma ve nehirde akan ceset görüntüsünden, hem çığlıklı sahneden, hem de görseldeki sırtına "Günâhkar" yazılmış ve elleri bağlanmış insandan anlıyoruz. Tarikatın üyeleri Hristiyanları farklı bir şekilde algılamış ve alternatif bir haç logosuyla karşımıza çıkıyorlar.

far-cry-5-tarikat-uyeleri

3. Bir Şerif Yardımcısını Oynayacağız

Oyunda ana karakterimizin adı henüz belli değil, ama kendisinin bir kanun görevlisini olduğunu tahmin edebiliyorduk zaten. Ubisoft'un bugün yaptığı açıklama ile birlikte ana karakterin bir şerif yardımcısı olacağını da öğrenmiş olduk. Bakalım kahramanımız akılda kalıcı ve duygusal bağ kurduğumuz bir isim mi olacak yoksa silinip gidecek mi?

4. Ubisoft E3 2017'de Oyunu Tanıtacak

Fransız oyun geliştiricisi E3'te büyük bir konferans verecek. Burada Yeni Assassin's Creed, The Crew 2, South Park. The Fractured But Whole ve tabii ki Far Cry 5'e de büyük yer verecek. Ek olarak dört tane yeni oyun duyurusuyapacak olan Ubisfot'un en az bir iki tane oyunu da burada duyurmasını bekliyoruz. 

far-cry-e3-2017


5. Far Cry 5 - 27 Şubat 2018'de Çıkacak

Ubisoft, bugün yayımladığı beş taze fragman ile birlikte oyunun çıkış tarihi 27 Şubat 2018 olarak açıkladı. Herhangi bir erteleme yaşanmazsa Far Cry 5'i Şubat 2018'in sonunda oynayabileceğiz.

6. Bölgede Bolca Yabani Hayvan Var 

Far Cry serisinin bir klasiği de malumunuz insan düşmanlar kadar hayvanlarla savaşma ve onları avlamak. Montana da bu açıdan büyük bir potansiyele sahip. Bir sürü farklı çeşitte vahşi hayvan doğada geziyor. Dağ aslanından boz ayıya, gri kurtlara kadar pek çok hayvanı avlayabileceğiz. Oyunun ana fragmanında da bir boz ayının insan peşinde koştuğunu gördük. Buna ek olarak köpeklerden boğalara kadar pek çok hayvanı da yine fragmanda görme şansı yakaladık. Üstelik oyunda hayvanları da tarafımıza çekip onları savaşlarda kullanabileceğiz.

far-cry-5-boz-ayi

7. Tarikatın Lideri Vaas ve Pagan Min'i Andırıyor

Ana düşmanımızın Hristiyan bir tarikat olacağından bahsettik. Buna ek olarak tarikatın lideri olduğunu düşündüğümüz karaktere ek parentez açmak lazım. Kendisi gerek karizması, gerekse kafayı sıyırmış, ama sanki bir yandan da dünyayı çözüş gibi bakan gözleriyle Far Cry'ın efsanevi kötü adamları Vaas ve Pagan Min'in izinden gidecek gibi gözüküyor. Umarım bir tazelik de katarlar zira bu bahsettiğimiz iki kötü her ne kadar muhteşem karakterler olsa da papaz her gün pilav yemeyebilir.

far-cry-5-tarikat-lideri


8. Montana İdeal Yer, Çünkü...

Ubisoft hikayeyi ABD'ye taşıdı ve bence seriye yeni bir tat katacak bu hareket. Ancak neden Montana diye düşündünüz mü? Bunun ana sebeplerinden biri Montana eyaletinin biraz unutulmuş bir yer olması aslında. Bu bölgenin halkı kendi içerisinde kapanık ve nispeten de az nüfuslu bir eyalet. Tarikatlaşma demeyelim, ancak bu bölgede memleketçilik de bir hayli mevcut ve tarihte burada açıklanamamış bazı büyük cinayetler yaşandı. Kasaba meydanında öğlen saati öldürülen bir insanın cinayetinden şüpheli olarak yargılanan kişiyi hiçbir Montana'lı ihbar etmemiş hatta. Tabii bu tip öyküleri ABD'nin çoğu eyaletine uyarlayabiliyoruz.

9. Kulelere Tırmanmaya Devam Gibi

Oyunun paylaşılan sanat çalışmasında dikkatleri çeken bir detay da arkadaki kule oldu. Far Cry serisinde artık alıştığımız bir detay bu. Kuleye tırmanıp onu ele geçireceğiz gibi duruyor.

far-cry-5-kule

10. Uçaklarla İt Dalaşı

Ubisoft'un yayımladığı fragmanlardan biri de bir pilota ait. Nick Rye isimli pilotumuz, tarikata başkaldıran direnişin parçalarından biri. Kendisini uçağına bir minigun monte ederken görüyoruz. Hem sanat çalışmasında hem de videoda uçaklara bu kadar vurgu yapıldıktan sonra oyunda hava araçları arasında bu minigunlı planörlerin olacağını tahmin etmek güç değil. Üstelik oyun içi görsellerinde de karakterimizi uçak kullanırken görüyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum