Kingdom Come: Deliverance Fragmanı Orta Çağdan Manzaralar Sunuyor

Kılıcımı kalkanımı kuşandım, hazır biçimde bekliyorum

Kingdom Come: Deliverance'tan bir süredir haber alamamıştık ve ne zaman çıkacağını da merakla bekliyorduk. Bilmeyenler için birkaç bilgilendirme yapayım. Bu orta çağda geçen bir aksiyon - rol yapma oyunu. Tek kişilik bir oyun, açık dünyada oynanacak ve sandbox tarzı bir oynanış sunacak. Oyunda öyle fantastik öğeler, ejderhalar, goblinler falan yok. Tamamen Orta Çağ Avrupası'nda, Kutsal Roma İmparatorluğu döneminde geçen, gerçekçi bir tecrübe sunmaya odaklı yani. Bu senaryo mutlaka size bir yerlerden tanıdık gelmiştir çünkü oyun fikir olarak Mount & Blade'e bayağı benziyor.

Kingdom Come, Kickstarter'da duyurulur duyurulmaz büyük bir ilgiyle karşılanmış ve kısa sürede 1 milyon sterlinin üzerinde bağış toplamıştı. Oyunun konusu ve vaat ettikleri şeyler falan zaten çok iyi ama grafikler de aynı derecede harika görünüyor. Zaten oyun motoru olarak CryEngine 3 kullanılmış. Ama oyunun bu kadar ilgi görmesinin en büyük nedenlerinden biri başındaki isim, yani Daniel Vavra.

Daniel Vavra ismi muhtemelen çoğunuza hiç tanıdık gelmeyecek ama işinizi kolaylaştırmak için size bir oyun ismi söyleyeceğim: Mafia. Vavra tüm zamanların en iyi oyunlarından biri olan Mafia'nın baş tasarımcısı ve hikaye yazarıydı, bu da kendi kurduğu Warhorse Studios firmasıyla birlikte geliştirdiği ilk oyun olacak. Oyunda savaşta her şeyini kaybetmiş bir demirciyi canlandıracağız. Bu demirci ölen babasının son isteğini yerine getirmeye uğraşırken kendisini kaçırılmış bir kralı kurtarmaya çalışırken bulacak. Birinci şahıs perspektifi kullanan savaş sisteminde kılıç veya yay kullanabilecek, teke tek dövüşlere ve daha büyük çaplı savaşlara katılabileceğiz.

Oyunun çıkış tarihi 9 Haziran Cuma günü açıklanacak ve bu duyuru öncesinde Warhorse tadımlık bir fragman yayınlayarak bizlere oyunun geçeceği bölgelerden çeşitli ortaçağ manzaraları göstermiş. Bu görüntüler arasında oldukça detaylı hazırlanmış köyler ve etkileyici kaleler de bulunuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum