Kore DVO'su ArcheAge 10 Yılın Ardından Avrupa ve Amerika'dan Çekiliyor

Hazirandan sonrası karanlık

Kore DVO'su ArcheAge, Steam'deki neredeyse 10 yıllık serüvenine haziran ayında veda edecek. Oyunun yayıncısı Kakao Games, Kuzey Amerika ve Avrupa sunucularının haziran ayında kapatılacağını duyurdu.

"ArcheAge'in performansını XL Games ile enine boyuna tartıştıktan sonra hayalini kurduğumuz DVO deneyimini daha fazla sunamayacağımıza karar verdik. Aktif oyuncu sayısındaki azalma oyun içeriğinin eskiden olduğu şekilde erişelebilir olamamasına neden oluyordu ve yaşattığı deneyim de ilk halinden çok daha farklıydı. Bunun ışığında ArcheAge'in Avrupa ve Kuzey Amerika'daki canlı servisine son verme kararı aldık."

Açıklamada diğer bölgeler hakkında bir bilgi verilmemiş olsa da Doğu Asya sunucularının açık kalmaya devam edeceğini söylemek mümkün. Her ne kadar diğer bölgelerdeki yayıncılar sunuculara IP engeli koyabiliyor olsa da, illa ArcheAge oynamak istiyorsanız bir yolunu bulup farklı bir sunucuda hesap açabilirsiniz. Elbette bu da varolan hesabınızı kullanamayacağınız anlamına geliyor. Zaten Kakao Games de bu durumda oyun içi verilerinin diğer bölgelerde mevcut olmayacağını ve tamamen sıfırdan başlamanız gerekeceğini belirtmiş.

ArcheAge'in Steam'deki oyuncu sayısı uzun zamandır 50-150 arası değişiyordu, bu da takdir edersiniz ki bir DVO için inanılmaz derecede düşük bir sayı. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum