Monster Hunter World'den İlk Oynanış Videosu Geldi - Şimdi Yaratıklar Düşünsün

Yaratık avlamak isteyenler el kaldırsın

Capcom Sony'nin E3 konferansında uzun bir aradan sonra ev konsollarına gelecek olan ilk Monster Hunter oyunu Monster Hunter World'den çekici bir fragman gösterdi göstermesine de oyunun gerçek oynanış görüntülerini görmek apayrı bir şey. Capcom bugün Japonya'da düzenlediği canlı yayın ile oyun hakkında merak ettiğimiz soruları tek tek cevaplamaya çalıştı. Çok da iyi yaptı.

Oyunun yapımcısı Ryozo Tsujimoto oynanış görüntülerine geçmeden önce oyunun ismindeki World ekine de açıklama getirdi (sanki bunu tahmin etmemişiz gibi) ve oyundaki Monster Hunter dünyasının tamamen dinamik bir dünya olduğunu ve bunu belirtmek istediklerini söyledi. Ardından başlayan oynanış videosunda da zaten dinamik dünya ile ne kast ettiğini görmüş olduk.

Aşağıda izleyeceğiniz videoda (oyundan oynanış görüntüleri 46:31 ile 01:11:14 arasında) karakterimiz görevi kabul ettikten sonra yola çıkıyor ve burada görüyoruz ki yaratıklar da birbirlerine saldırıyor, hatta bazıları diğerlerini yiyor. Ortada gerçek bir besin zincirine sahip olan gerçekçi bir ekosistem var yani. Dolayısıyla ava çıkan biz oyuncular da bu besin zincirindeki yerleri bilecek olursak bunu kendi lehimize kullanabiliyoruz. Zaten videoda da bir yaratığını başka birine doğru sürükleyip kapışmalarını sağladığımızı da görüyoruz. Sonra başka bir yaratığın tepesine çıkıyor, onu sarmaşıklarla etkisiz hale getirip bıçaklamaya başlıyoruz falan. Sonuçta biz avcıyız, yaratıklarsa av ve başarıya ulaşmak için her yol makbul.

Videonun ileriki dakikalarında oyuna üç oyuncu daha katılıyor. Bizim avcımız dev bir kılıç kullanırken yeni avcıların yay ve çekiç gibi farklı silahlar kullandıklarını görüyoruz. Oyuncular hızlı-seyahat ile hep birlikte kampa geri dönüyor, ekipmanlarını gözden geçiriyor ve ava devam etmeden önce dinleniyorlar. Sonra da hooop tekrar yaratık peşine düşüyorlar zaten.

Tsujimoto bu videonun ardından oyunculardan gelen sorulardan bazılarını da cevapladı ve bu sayede oyun hakkında yeni şeyler de öğrendik.

Örneğin haritada dolaşmak için yüzebileceğiz ama su altında avlanmak olmayacak. Oyunda yalnızca o tanıdık Ancient Forest haritası değil, daha fazla sayıda harita bulunacak ama Capcom bunları açıklamaya henüz hazır değilmiş. Ama haritalar arasında geçişlerin kesintisiz olduğunu biliyoruz, araya yüklemeler falan girmeyecek yani.

Oyunda hasar değerlerini gösteren göstergeyi kapatabileceğiz ama zaten yaratığın sağlık seviyesini görmeyeceğimiz için hasar değerleri açık olsa bile bu bilinmezliğin verdiği etkiyi azaltmayacak.

Oyuncular kamptayken dört kişilik gruplar kurarak ava çıkabilecekler ama çok oyunculu oynamak için bu şart değil. Diyelim bir görev çok mu zor geldi? Hemen işaret fişeği ateşleyeceksiniz ve diğer oyuncular anında oyununuza katılabilecek. Bu kısmı ben WoW'daki görev gruplarına benzettim mesela.

Oyunla ilgili öğrendiğimiz bir diğer detay ise abonelikler konusu. Tsujimoto, oyunu PS4'te çevrimiçi oynamak için PlayStation Plus abonesi olmanın şart olacağını ama bunun dışında bir abonelik aranmayacağını söyledi. Oyunda Japonya'da PS4'e özel çıkacağı için yayında Xbox ismi geçmedi ama yine de buradan Xbox One için de Xbox Live Gold aboneliğin gerekeceğini varsayabiliriz.

Monster Hunter World tüm dünyada 2018 başlarında PS4, Xbox One ve PC için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum