OGZ İMC #9 - E3'de Ne Görmek İstiyoruz?

Gelsin uykusuz geceler, sabahlara kadar süren canlı yayınlar!

 Oyun dünyasının üç farklı tarafında yer alan insanlar için belki de yılın en önemli haftası gelmek üzere. E3; yapımcılar, oyuncular ve basın için yorucu ama hârika bir fuar. Biz de, gelecek hafta başlayacak E3 öncesi Oyungezer Online yazarlarının tansiyonunu ölçelim dedik. E3 öncesi bizi en çok ne heyecanlandırıyor? Neleri görmek istiyoruz?

M. İhsan Tatari

Benim gözüm kulağım sadece iki oyunda bu sene.

Birincisi Psychonauts 2. İlkinin seveni azdı, hak ettiği ilgiyi hiçbir zaman göremedi. İkincisinin de ilkinden daha fazla tutacağından emin değilim. Ama kalbim deli gibi çarpıyor bu oyun için. Çok seviyorum Double Fine'ı ve Tim Schafer'ın işlerini, ne yapayım? Razputin ve dostlarıyla buluşmak için sabırsızım. İnşallah şu her hastanın beyninin farklı bir âlem olması olayını aynen korurlar.

İkincisiyse tabii ki Cyberpunk 2077. Çok fazla umutlu değilim gerçi ama yeni bir fragman, bir-iki görsel görür müyüz acaba diye düşünmeden de edemiyorum. Bakalım...

Emre Özdemir

Elder Scrolls VI, Elder Scrolls VI, bir de çok düşük ihtimalli de olsa Elder Scrolls VI'nın açıklanmasını bekliyorum. Hatta Fallout 4'te yaptıkları gibi açıklayıp, 4-5 ay sonra piyasada arkadaşlar demelerini istiyorum. Fakat böyle olmayacak ve Emre gözlerine kalem çekip duşun altında ağlayacak...  Death Stranding'den bir şeyler görmek fena olmaz. Beklerken göbeğimin çatlamasına sebep olan Cyberpunk 2077 ile ilgili en azından tatmin edici bir paylaşım olmayacaktır. Çünkü CDPR bu seneyi Gwent'e ayırıyor. KOTOR söylentileri var. Harika olmaz mı? Kesinlikle olur. Hele benim gibi eski Star Wars oyunlarına yetişemeyen ve o evrene ait yeni, sağlam bir RPG bekleyenler için. Elder Scrolls VI demiş miydim?..

Alp Pektaş

Açıkçası bitirilmeyi ve satın alınmayı bekleyen öyle çok oyun var ki bu yüzden çok beklentim yok. Ancak bir Wolfenstein hayranı olarak serinin yeni oyunu The New Colossus'u bekliyorum. The New Order'ı ve sonrasında çıkan The Old Blood'ı pek sevmiştim. Eşek kadar adam oldum Nazi askerlerini öldürüp diplerine kibrit suyu dökmekten bıkmadım. Eskilerden, şu an aklıma gelmeyen, bir oyunun yeniden yapımı da olabilir. Sürprizlere açığım ama iyi olanlarına. Cyberpunk 2077'den de bir şeyler çıkar artık değil mi? Şayet çıkarsa Jonah Hill gibi çığlık atarım sevinçten :D.

Eser Güven

Ben nedense bu yıl E3'ten büyük bir sürpriz bekliyorum; sanki en az şimdiye kadar duyurulan Far Cry 5, Call of Duty WWII, Shadow of War kadar ilgi görecek sürpriz bir oyun öğreneceğiz gibime geliyor. Zaten benim bu tür fuar ve etkinliklerde asıl ilgimi çeken önceden bildiğimiz oyunlar hakkında yeni bilgiler edinmekten ziyade böyle sürprizlerle karşılaşmak oluyor. Hatırlamıyor musunuz Blizzard'ın hiç hissettirmeden ortaya bıraktığı Diablo 3 bombasını? Bloodborne 2 duyurulur mu acaba? Cyberpunk 2077 hakkında nihayet adam akıllı bir şeyler görmek de bayağı heyecan verici olur.

İster misiniz CD Projekt "biliyoruz, Cyberpunk'ı merakla bekliyorsunuz ama öncesinde size hoşlanacağınız bir sürpriz yapmak istiyoruz. Ve karşınızda, Witcher 3 için yepyeni bir ek paket!!" diye çıkıversin. Ya ama neden olmasın? Ne yani umut etmek de mi yasak?

Utku Çakır

Aslında The Last of Us 2'nin oynanış videosu dışında çok beklediğim belli bir oyun yok. Şöyle en sağlamından Ellie'nin milletin kafasını patlatdığı bir video görsek kötü olmaz mı, ha? Ama bir bağımsız oyun sevdalısı olarak beni en çok heyecanlandıran bağımsız dağıtımcı Devolver'ın sunumu. Hotline Miami, Broforce, Ronin, Titan Souls gibi çok sağlam, kendine has tarzları olan bağımsızların yapımcılığını üstlenen Devolver, bu sene E3'de kendilerine ait büyük bir sunum yapacaklarını açıklamışlardı. Orada ne göreceğiz, ne olacak bilmiyorum ama Devolver'ın portföyünü düşündüğümüzde heyecanlanmamak elde değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum