Oyun Tarihinde Bu Hafta: 27 Mayıs - 2 Haziran

Kel suikastçilerin haftası

Afrika sıcaklarının adım adım ülkemize giriş yaptığı bu günlerde, Pazartesi sabahlarınızın neşesi olan “Oyun Tarihinde Bu Hafta” yazı dizimiz içinizi soğutmaya geldi.

Her hafta olduğu gibi bu hafta da geçmişe gidecek, oyun tarihini etkileyen oyunlara ve çıkış tarihlerine yakından bakacağız.

Bu sefer ilk durağımız 1 Haziran 2004 oluyor. Bir dönemlerin underrated oyunlarından olan ve ancak yıllar sonra değeri bilinen The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay bu tarihte hayatımıza giriş yapıyor.  FPS kameraya sahip olsa da silahlı çatışmayı arka planda tutup, gizlilik ve aksiyon öğelerini ön plana çıkaran EFBB, kendisine kült bir hayran kitlesi oluşturmayı başarmıştı. İkinci oyunu ile ilk oyunun başarısına erişemese de Chronicles of Riddick serisinin gönüllerde ayrı bir yeri vardır diyebiliriz.


İkinci durağımızdaysa aksiyon-gizlilik temasını kurucularından Hitman var. 31 Mayıs 2006 tarihinde PC, Xbox 360 ve Xbox üzerinde çıkış yapan Hitman: Blood Money, "suikast işini en iyi biz yapar" temasıyla Riddick’e selam çakmayı da ihmal etmiyor. Tanıtım kampanyaları tam bir cehenneme dönen Blood Money, reklamın iyisi kötüsü olmaz sözünün de canlı kanıtı gibi. Buna rağmen Eidos, 2.1 milyon kopya sattığını açıklamıştı. Eleştirmenlerden ve oyunculardan tam not alan oyun, serinin en sevilen oyunlarından biri olmayı başarmıştı.

29 Mayıs 2007 tarihinde Amerika topraklarında çıkış yapan Forza Motorsport 2, şimdilerde yarış oyunları dünyasının devine dönüşen serinin temellerini oluşturmaya başlamıştı. Washington merkezli Turn 10 Studios adında bir stüdyo tarafından üretilen seri, o dönemler bol bol araba patlatma içeren yarış oyunlarının tam aksi yönüne gitmeyi hedeflemişti. Tamamen simülasyon ve gerçeklik odaklı olan Forza Motorsport 2, oyunculara gerçek dünyada bulunan pistlerin asfaltlarına çıkma imkanı tanıyordu. Bire bir modellenmiş araçlar ile herkesin gönlünü fetheden oyun, serinin en yüksek puanlara sahip oyunları arasında.

Microsoft’un Crackdown 3 ile yapmak istediği “her yer yıkılacak” mekaniği, aslında yıllar önce yapılmış ve oldukça başarılı olmuştu. Evet, hepinizin de tahmin ettiği gibi 2 Haziran 2008 çıkışlı Red Faction: Guerilla’dan bahsediyorum. Geomod 2.0 motoru ile her yapının yıkılmasını sağlayan Volition ekibi, çok sevilen oyunu güzel de bir hikaye ile süslemişti. Alec Mason’ı canlandırdığımız oyun çok sevilmiş, yıllar sonra gelen bir remastered versiyonu ile de tekrar hayatımıza girmişti.

YORUMLAR
Mehmet
28 Mayıs 2019 23:24

hitman blood money ne muhtesem bir oyundu be. hele o müzikler. jesper kyd bildiğin oyun dünyasının hans Zimmer'ıdır

Parolamı Unuttum