Pilgrim Modu Fallout 4'ü Bir Korku Filmine Dönüştürüyor

Kalbi zayıf olanlara göre bir mod değil

Fallout 4'ü bir Silent Hill tadında oynamak istemez miydiniz? İşte Pilgrim modu tam olarak da bunu yapıyor ve bunda son derece başarılı olduğunu söylemem lazım. Aşağıdaki videoyu seyrettiğinizde siz de bana hak vereceksiniz çünkü sanki Fallout 4 değil de bir korku filmi izliyormuş gibi hissedeceksiniz.

Pilgrim modu oyuna ekstradan bir korku içeriği, baltalı manyaklar falan eklemiyor (zaten oyunda yeterince ürkütücü düşman var). Ama oyunun hava, ses ve ortam aydınlatmalarını kökten değiştirerek acayip tekinsiz bir ortam yaratıyor. Ayrıca hava durumuna göre değişen dinamik müzik sistemi de oyunun bu yeni görsellerine inanılmaz uyum sağlamış. Modun tasarımcıları kendilerine 2008'in hit korku filmlerinden The Witch'i örnek almışlar. Hatta bu filmden o kadar etkilenmişler ki oyundaki yol arkadaşımız sevimli kuçu Dogmeat'i filmdeki şeytani keçi ile değiştirmeyi bile düşünmüşler. Sonradan bu fikirden vazgeçerek yalnızca Dogmeat'i kapkara tüylere ve parlayan gözlere sahip olacak şekilde değiştirmişler. Bu bile yeterli aslında.

 

Skyrim'de de bolca kullandığımız ENB'lerin bir örneği olan Pilgrim'in oyuna ekledikleri arasında kamera lensi emülasyonu, film greni, opsiyonel görüntü keskinleştirme ve özel gölgelemeler de bulunuyor. Bu kamera modu dijital sinema kameralarını emüle ettiği için oyun birden bire bir Hollywood korku filminden fırlamış gibi görünmeye başlıyor.

Eğer siz de Fallout 4'ünüzün görünümünü bu şekilde değiştirmek isterseniz mod dosyalarını Nexus sayfasından indirebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum