Raven Software LucasArts’ı Unutturmayacak

Sandıktan naftalin kokulu Jedi Outcast ve Jedi Academy çıktı

Akşam yayınlanan haberleri maç heyecanıyla takip edemeyenler sabah kalktıklarında LucasArts'ın kapatılmış olduğu şokuyla uyandıklarına eminiz. Disney, oyun sektöründeki konumlarından dolayı daha fazla riske girmemek ve Star Wars isim değerini korumak için bu kararı aldıklarını belirtti. Oyun dünyasının köklü kuruluşu, ardında pek çok oyunla ve getirdiği yeniliklerle hatırlanacak. Hatta Raven Software bunu bize yaşatmaya başladı bile.

Kapatma kararının hemen ardından gelen haber oyuncuları az da olsa gülümsetecek nitelikte. Raven Software, LucasArts işbirliği piyasaya çıkardıkları Jedi Knight 2: Jedi Outcast ve Jedi Academy oyunlarının açık kodlarını bugün oyuncular için yayınladı. Bu demek oluyor ki artık mode geliştiricileri ve oyun yapımcıları açık kodlar sayesinde yeni oyunlar üretebilecekler.

Raven Software Jedi Knight 2: Jedi Outcast ve Jedi Academy projelerini hazırladıkları için gurur duyduklarını, oyunların açık kaynak kodlarını yayınlayarak LucasArts anısına Star Wars hayranlarına bu hediyeyi sunmak istediklerini belirtti. Dileyen oyuncular aşağıdaki linklerden Jedi Knight 2: Jedi Outcast ve Jedi Academy oyunlarını edinebilirler.

Jedi Academy Source Code

Jedi Outcast Source Code

YORUMLAR
Parolamı Unuttum