Gittikçe Devleşen Rakamlarla Total War: Rome 2

Oyunda 100’den fazla taraf ve dahası olacak

The Creative Assembly, geçtiğimiz günlerde düzenlenen GDC’de, yeni oyunları Total War: Rome 2’nin oynanış özelliklerinin yanında, çarpıcı sayısal verileri de gözler önüne serdiler. Bu bilgilerden yola çıkarak şunu söyleyebiliriz ki, gerçekten çok büyük bir Total War oyunu geliyor.

Yapımcıların verdiği bilgiye göre yeni oyunda toplam 117 farklı faction olacak (devletler ve küçük kabileler dahil). Bunun yanında toplam 500 adet farklı birim olacak ki bu orijinal Rome Total War’da olan sayının 5 katı. Bu sayı, 117 faction’ın kendi özel birimleri olması için yeterli gözüküyor. Öte yandan çoğu özel birimin birbirinden farklı olmasının sadece isim ve renk paletinin değiştirilmesinden ibaret olacağını savunanlar da var.

Bu arada Rome II’de, 183 ayrı bölge olacağı da bildirildi ki bu da en son piyasaya sürülen oyun olan Shogun 2’de gördüğümüz sayının neredeyse 2 katı. 183 bölge içine yerleştirilecek 117 faction, oyunculara yoğun bir diplomasi ya da savaş trafiği olarak dönecek gibi görünüyor.

The Creative Assembly’nin yapımcılığını, SEGA’nın dağıtımını üstlendiği oyun bu senenin ekim ayında PC için piyasaya sürülecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum