Steam Yaz İndirimlerinde Almalık 5 Rol Yapma Oyunu

Rol yapmadan olmaz bu işler

Steam yaz indirimleri tüm hızıyla devam ederken, biz de almalık oyun önerilerimizde bugün Rol Yapma Oyunları'nı misafir edelim dedik. Aramızda RYO seven çok sayıda kişi olduğunu biliyorum, tabii bir de yeni yeni bu türe ısınmaya çalışanlar var. Onları da göz önüne alarak şu an benim için ön plana çıkan 5 oyuna yer vermek istedim.

Elbette bunlar dışında da tonla oyun sayabiliriz, Witcher serisi mesela olmazsa olmazlardan, Fallout'lar elbette kaçmaz, nispeten yenilerden Tyranny ve Pillars of Eternity serisi zaten 10 numara. Ama bilinen isimler dışında da kıyıda köşede kaldığınızı düşündüğünüz, "şu oyunu mutlaka oynayın" dedikleriniz varsa onları da duymak isteriz.

O zaman hadi bu indirimlerde kaçırmamanızı tavsiye ettiğim 5 oyuna bir göz atalım:


Divinity: Original Sin 2

Bugüne kadar yaptığımız listelerde hep Divinity: Original Sin 2'yi es geçtiğimizi fark ettim, çünkü aslında düşününce bu oyunu duymamış, övgülerini dinlememiş pek fazla kişi olmadığını varsayıyor insan. Ancak diğer yandan da aramıza sürekli yeni arkadaşlar katılıyor (sadece okur olarak demiyorum, bilgisayar RYO'larıyla yeni yeni tanışan genç arkadaşlarımızı da kast ediyorum) ve bu yüzden de bazı oyunları bence hatırlatmakta fayda var.

Divinity: Original Sin 2'yi henüz almadıysanız ve oynamadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz. Nokta.

Ben bu oyunu zamanında yeterince övdüm, kendimi tekrara düşmemek adına doğrudan incelememe link vereceğim müsaadenizle. Ancak sadece son yılların değil, tüm zamanların en kusursuz rol yapma oyunlarından biri olduğunu tekrar belirtmeme izin verin. Bu indirimlerde tek bir oyun alacağım diyorsanız tercihiniz bu oyun olmalı.


Mutant Year Zero: Road to Eden

Mutant Year Zero'yu listeye alıp almamak arasında tereddütte kaldım ama sonra bu oyunu da daha çok kişiye duyurmak gerektiğine karar verip inisiyatif kullandım. Tereddütte kalmamın sebebi oyunun alışageldiğimiz RYO'lardan ziyade, sıra tabanlı taktiksel RYO olması.

Mutant Year Zero normalde İsveç orijinli bir masaüstü rol yapma oyunu, bilgisayar uyarlaması da gerçekten uzun zamandır gördüğüm en iyi taktik oynanışlardan birini sunuyor. Bir kere kıyamet-sonrası dünya son derece başarılı kurgulanmış, mutasyon geçirmiş hayvanları yönetmek oyuna farklı bir lezzet katıyor. Harita tasarımları olsun, diyaloglar olsun dört dörtlük.

Farklı bir deneyim arayışındaysanız ve rol yapma mekaniklerini sıra tabanlı savaş türüyle güzelce harmanlamış bir oyun oynamak istiyorsanız Mutant Year Zero kesinlikle doğru bir tercih. Hatta bunun için de incelememe göz atabilirsiniz.


Baldur's Gate 2: Shadows of Amn

İnanması zor ama hala daha Baldur's Gate 2 oynamamış olanlar olduğunu duyuyorum. Bu ayıbı artık ortadan kaldırmanın zamanı gelmedi mi sizce de?

Peki neden listeye ilk oyunu değil de ikincisi aldım? Çünkü zaten bunu alırsanız ilkini de alırsınız diye düşündüm ama bir diğer sebebi de bu oyunun Baldur's Gate serisinin en iyi oyunu olması. BioWare'in klasik RYO başyapıtı olan Baldur's Gate 2'yi oynadığınızda neden Baldur's Gate 3 haberlerinin RYO severleri bu kadar heyecanlandırdığını da çok iyi anlayacaksınız.

Hem ne demişler, Minsc ve Boo ile tanışmak için asla geç kalmış sayılmazsınız.


Pathfinder: Kingmaker

Listede bu ismi görmek şaşırtıcı olmuş olabilir, oyun ilk çıktığında oldukça ciddi eleştiriler almıştı malumunuz. Hatta dergideki incelememde ben bu oyuna 6 vermiştim (şimdi düşünüyorum da, daha az versem de olurmuş aslında). Ancak şu bir gerçek ki Owlcat Games eleştiriler karşısında havluyu atmadı, oyunu düzgün hale getirmek için elinden gelen çabayı gösterdi ve şunu rahatça söyleyebiliyorum ki bunda da başarılı oldular.

Pathfinder: Kingmaker ile ilgili duyduklarınızı unutabilirsiniz, çünkü oyunun şimdiki hali, ilk halinden kat be kat farklı.

Pathfinder rol yapma sistemini konu alan bu ilk oyunda yalnızca alışık olduğumuz izometrik RYO mekanikleriyle karşılaşmayacak, bir de krallık yönetmeye çalışacaksınız. Değişik bir rol yapma deneyimi ve sardığı taktirde onlarca saatlik bir içerik de sizi bekliyor bu oyunda.


Dragon's Dogma: Dark Arisen

Herkeslerin bildiği ama çok az kişinin oynadığı oyunlar diye bir liste yapsam herhalde Dragon's Dogma: Dark Arisen o listenin başında olurdu.

Dragon's Dogma aslen 2012 yılında PS3 ve Xbox 360 için yayınlanan ve zorluğuyla nam salmış (aynı Souls oyunları gibi) bir aksiyon RYO. Oyunun zorluğu mekaniklerinden ziyade, oyuncunun elini tutmamasından kaynaklanıyor aslında. 2016 yılındaysa Steam üzerinden PC oyuncularıyla buluşan oyun milyonlar satmasına rağmen hala daha bu oyunu oynamaya cesaret edememiş çok sayıda oyuncu var. Siz de onlardan birisinizdir belki, hı?

Bu oyundaki ejderhaların bir oyunda görebileceğiniz en gerçekçi ejderhalar arasında olduğunu söylesem herhalde merakınızı biraz daha celbederim. Zaten oyunun başında da o ejderhalardan biri gelip kalbinizi sökecek :)

YORUMLAR
Vikes
28 Haziran 2019 16:41

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

üçyaşımdabaldursgateoynadım
27 Haziran 2019 15:48

Rpg oynamaya yeni başlayacak arkadaşlar için Baldur's Gate'leri önermem. Onun yerine Divinity, Pillars ve Tyranny ile başlamak çok daha makul. Beğeni durumuna göre devam ederler. Ha zaten hali hazırda Rpg sever bir insansanız, Baldur's Gate'leri oynamalısınız ama sıkıştığınızda Story Mode'u kullanmaya çekinmeden. Çünkü gerçekten eskiler ve zor oyunlar, birçok insana çekilmez gelecektir. Fakat enhanced edition ile birlikte sıkıştığınızda story mode'u açarak rahatlıkla oynayabilirsiniz.Tabii izometrik ve klasik kafadaki rpg'lerden bahsediyorum şu an yalnızca. Onun dışına çıkarsak konuşacak çok oyun var.

Aztek
27 Haziran 2019 15:38

Meh, Dragon's Dogma kötü bir öneri olmuş. 10 saat oynadım, olmayan müziklerinden ruhsuz atmosferine kadar sıkıcı bir oyun. Görevler ilgi çekici değil, dünyadaki yaratıkların nereden geldiğini asla öğrenemiyorsunuz vesaire. Ağır harcanmış potansiyeli. Tek iyi yanı dungeonları.

Aztek
Aztek
27 Haziran 2019 15:43

Yerine efsanevilerden ''Risen 1'' öneririm.


MSelm
27 Haziran 2019 15:37

Wasteland 2'yi öneririm, kingdom come da tüm dlc'ler ile birlikte güzel bi fiyatta.Dragons dogma ile mutant year zero bu yaz oynayacaklarım arasında. Baldurs gate 2 konusunda ise hala kararsızım :/

Decypher
MSelm
27 Haziran 2019 17:30

Baldur's Gate konusunda kararsızlık olmaz, AD&D candır :)


Parolamı Unuttum