Sürekli Çevrimiçi Olma Ufukta Görünüyor Gibi...

Epic Games'ten Cliff Bleszinski sürekli çevrimiçi özelliği hızla geliyor dedi.

Unreal Tournament'in en önemli yaratıcılarından Epic Games'in ünlü ismi Cliff Bleszinski geçen sene gençlik yıllarından beri çalıştığı sektöre ara vererek biraz nefes almak için Epic'ten ayrıldığını açıklamıştı.

Cliff (adamın soyadını yazması zor ismi ile hitap edeceğim) blog sayfasında yeni nesil Xbox'un çevrimiçi özelliği ve geçen hafta çevrimiçi özellik hakkında Twitter'da bir kullanıcıya ukalaca cevap verip iki gün önce işten ayrılan Adam Orth (evet artık Microsoft'ta çalışmıyor) hakkında konuştu.

"Hepinizin düşündüğünün aksine şu an Microsoft'un gelecek projeleri hakkında çok şey bilmiyorum. Eğer bilseydim aptal gibi bu planları bloğumda yazmazdım. Ama hislerim bana diyor ki sürekli çevrimiçi özellik muhtemelen geliyor. Hem de çok hızlı geliyor ve muhtemelen kullanmaktan hoşlandığınız bir çok cihaz bundan etkilenmiş olacak. Adam'ın düşünceleri o kadar da yanlış değildi. Örneğin Simcity açılışındaki bütün sıkıntılara rağmen gayet iyi satış rakamları tutturdu.

Xbox Live'ın 2002'de sadece genişbant internet destekleyeceğini söylediği zamanı hatırlıyor musunuz?

Kargaşalı açılışı yüzünden halen unutulmayan Diablo 3, 12 milyon birim sattı. Bahse girerim eğer sürekli çevrimiçi özellik olmasaydı bunun yarısını bile satamazdı.

Xbox Live sadece genişbant internet destekleyeceğini söylediği zamanı hatırlıyor musunuz (2002'de gerçekleşen bir olay)? Bu o zamanlar cesur bir atılımdı, genişbant internet şimdi olduğu gibi her yerde yoktu. Ama buna rağmen bu fikirden vazgeçilmedi.

Karım ve ben bu olay hakkında sabah konuşuyorduk ve o bana 'Eğer ben haftasonu orman evine gidip kafa dinlerken oyun oynamak isteyen bir oyuncuysam ne olacak? Orada sürekli internetim olmayacak,' dedi, Ben de ona 'Bazen tamamen hayattan kopmak kötü bir şey değildir,' dedim. Bu istisna bir durum. Teknoloji istisna durumlar var diye ilerlemeyi durduramaz."

Bir makineye hem çevrimiçi hem de çevrimdışı mod koymanın teknolojinin ilerleyişini nasıl baltalayabileceğini ya da ilerlemesini engelleyebileceğini ben anlayamadım. Tamamen farazi bir örnek vermem gerekirse; diyelim iPhone almaya gidiyorsunuz ve satıcı size telefonla konuşabilmeniz için sürekli interneti açık tutmanız gerektiğini söylüyor. Ya da Türkiye'de internete bağlı kalmak için telefon hattı bağlatma zorunluluğu da buna örnek gösterebilir.

Sizin bu konudaki görüşleriniz  neler?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum