Valve Steam Direct'e Oyun Koyma Ücretini Belirledi

Valve fiyat çıtasını düşük tutmayı uygun bularak doğru kararı aldı.

Artık iyice oyun firması olmaktan uzaklaşsa da Valve'nin Steamüzerinde iyi çalıştığı bir gerçek. Steam Greenlight'ın kapatılıp yerine Steam Direct'in geleceği açıklandığında Steam'e oyunlarını koymak isteyen bağımsız yapımcıların belirli bir ücret ödemesi gerekeceği açıklanmıştı.

Uzun süreden beri bu ücretin ne olması gerektiğine dair tartışmalar vardı. Valve $100 ila $5000 arasında bir rakam düşündüklerini belirtmişti. 5000$ gibi bir rakam tek kişi çalışan birçok bağımsız yapımcı için zor bir rakam olacaktı. Hatta Kingdom'un yapımcısı Raw Fury belirlenecek fiyatı karşılayamayacak yapımcılara cömertçe maddi destek çıkabileceklerini belirtmişti. Nihayet aradan biraz zaman geçti ve Valve nihai kararını vererek ödenmesi gereken ücreti 100$olarak belirledi.

"$5000 ile $100 arasındaki fiyat spektrumu hakkında mantık çerçevesinde ve birbirimizi ikna edici tartışmalar yaptık. İlk başlarda ücretin $500 civarında olmasını düşünüyorduk fakat topluluk ile yapılan konuşmalarda fiyatın neden olabilecek en düşük fiyata çekmediğimizi sorguladık. Nihayetinde ücreti yapımcılar için en düşük baraja indirmeye karar verdik. Aynı zamanda sevdiğiniz oyunlar arasında rahatlıkla dolaşmanıza yardımcı olacak Dükkan algoritmaları özellikleri üzerinde çalışıyoruz. Dükkan algoritmasında kullanıcıların gözlerinin odaklandığı noktaları seçmeye çalışıp ilgilenebileceğiniz ürünleri kaçırmamanızı istiyoruz."

Valve aynı zamanda Curator içeriğini de daha etkin hale getirmek için kolları sıvamış vaziyette. Gelecekte Curator'ların çok daha fazla içerik yaratıp, paylaşacaklarını belirtiyorlar. Bunlara hazırladıkları Youtube videoları ve yaptıkları listeler de dahil olacak. Curator'ların Dükkan'daki varlığının daha da artacağını ve yapımcılar ile daha sağlıklı şekilde çalışabilecekleri bir sistem üzerine yürüdüklerinin altını çiziyorlar. 

Ayrıca Valve son yaptığı açıklamada $100 dolar ödeyerek oyununu vitrine koyan yapımcıların satışlarında $1000 barajını geçtikleri taktirde yatırdıkları paranın geri ödeneceğini belirtti. Steam konusunda yaptıklarını takdirle karşılasam da Valve'nin oyun yaptığı günleri ne kadar çok özlediğimi söylemem lazım. Eski güzel günler...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum