Acer, 12 Adet 2020 Red Dot Ödülünün Sahibi Oldu

Predator Oyuncu Koltuğu, Ürün İnovasyonu Ödülü kazandı

Acer'ın 11 farklı ürünü, estetik ve yenilikçi ürün tasarımıyla toplamda 12 adet 2020 Red Dot ödülünün sahibi oldu. Ödül kazanan ürünler arasında oyunculara yönelik Predator serisinden dört, içerik üreticilere ve tasarımcılara yönelik ConceptD serisinden üç modelin yanı sıra iki adet de ince ve hafif dizüstü bilgisayar modeli yer alıyor.

Oyunculara yönelik Predator serisi, dizüstü bilgisayarları, koltuk ve monitörleriyle en fazla ödül alan seri oldu. Predator Thronos Air oyuncu koltuğu ayrıca, sektörde yeni standartlar belirleyen ve temel değişimler başlatan ürünlere verilen Red Dot Yenilikçi Ürün ödülüne de layık görüldü.

İçerik üreticilere ve tasarımcılara yönelik ConceptD masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ise üç adet ödül aldı. Kalan ödüller ise Acer’ın profesyonel ve ince-hafif dizüstü bilgisayarları ile bir projektör modeli arasında dağıldı.

Acer'ın ödül kazanan ürünleri şunlar: Predator Helios 700 Oyuncu Dizüstü Bilgisayarı, Acer Swift 5 Dizüstü Bilgisayar, Acer Spin 5 Dönüştürülebilir Dizüstü Bilgisayar, Tasarımcılar İçin ConceptD 700 Masaüstü Bilgisayar, Tasarımcılar İçin ConceptD 9 Serisi Dizüstü Bilgisayarlar, Tasarımcılar İçin ConceptD 7 Serisi Dizüstü Bilgisayarlar, Acer TravelMate P6 Profesyonel Dizüstü Bilgisayar, Predator Thronos Air Oyuncu Koltuğu, Acer B250i Projektör, Predator X32 Oyun Monitörü, Predator X38 Oyun Monitörü,

Predator serisinin en fazla ödül alan seri olması sürpriz değil, çünkü Predator sayesinde oyuncular donanım ile fonksiyonellik arasında seçim yapmak zorunda kalmıyor, her ikisine de sahip oluyorlar.

Red Dot Ödülüne layık görülen ilk oyun markası olarak öne çıkan Predator, hem çarpıcı tasarım anlayışı hem de oyuncuların en iyi deneyimi yaşayabilmesini mümkün kılmak için sunulan teknik özellikleri ile fonksiyonelliğinin yanına güçlü performansı da ekliyor.

Günümüzün yüksek konfigürasyon gerektiren AAA oyunlarda en yüksek performansı almak isteyen oyuncular, iyi donanımlara ihtiyaç duyduklarını bilir. Fakat yüksek performansı mümkün kılmak için bu donanımı hakkıyla soğutabilecek bir termal tasarım da şart. Predator Helios 300, özel tasarımlı bir soğutma sistemini kullanıyor. Hava akımını artırıp gürültüyü azaltmayı hedefleyen Acer’ın 4’üncü nesil AeroBlade 3D fanlarına sahip cihaz, en yüksek performansla çalışan cihazı serin tutmayı başarıyor. Kenarları tırtıklı olarak tasarlanan 0,1 mm inceliğindeki yeni fan kanatlarına sahip son nesil fanlarda, üst ve alt tarafta kanatçıklara yer verilirken her kanadın iç kısmında da kavisli bir bölüm bulunuyor ve bu tasarım sayesinde de tüm sistemin yüzde 45 oranında daha fazla hava akımı elde etmesi sağlanmış oluyor.

Oyun bilgisayarlarının tasarım bakımından farklı ve agresif bir çizgide olması, estetik olarak etkileyici olabilir. Fakat gerçekten iyi bir donanımın tamamlayıcı özellikleri arasında tasarımın önemi, estetik kaygılardan çok daha ötede olmalı. Aksine, özellikle de klavye tasarımındaki fonksiyonellik, hızlı ve daha aktif olmak isteyen oyun severler için çok şey ifade ediyor. Predator Helios 300’ün klavyede bulunan Turbo ve PredatorSense tuşları, oyunculara kullanım kolaylığı sağlamak ve ihtiyaç duyacakları özellikleri basit bir parmak hareketiyle ulaştırmak üzere tasarlandı. Turbo tuşu tek dokunuşla hız aşırtmayı mümkün kılarken, PredatorSense ise oyuncuların RGB aydınlatma seçeneklerinden fan hızına ve sistemin durumuna kadar tüm kontrolleri, takibi son derece kolay bir arayüzle oyuncuların karşısına getiriyor. Bu arayüz üzerinden oynanan oyuna göre ayar yapıldığında sistem, kullanıcının açtığı oyuna göre ayarları otomatik olarak belirliyor.

Hikayeye eşlik eden müzikler veya aksiyon sahnelerinin etkileyici gürültüleriyle birlikte oyun deneyiminde sonraki seviyeye geçmek ve yaşanan keyfi iki katına çıkarmak, yüksek kaliteli bir ses performansı elde edebilmekten geçiyor. Waves MaxxAudio ile ses performansında çıtayı yukarılara taşıyan Helios 300’de, çok daha gerçekçi ve güçlü ses üretimi için pek çok iyileştirme sağlanıyor. Waves Nx özelliği ise üç boyutlu bir dinleme deneyimiyle kullanıcıları saran bir oyun deneyimi yaşatıyor.  

Acer'ın ödüllü Predator serisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için Predator sayfasına gidebilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum