Bir Oyuncu Elden Ring'i Hiç Kimseye Saldırmadan Bitirmeyi Başardı

Pasifist dediğin böyle olur

Elden Ring'i şimdiden level 1 karakterlerle, bosslardan tek bir darbe almadan bile bitiren karakterleri gördük. Oyundaki çeşitli glitchleri kullanarak 18 dakikanın altında bitirerek dünya speedrun rekoru kıranları da gördük. Ama oyunu baştan sona, gereken tüm bossları öldürerek ama oyun boyunca kimseye saldırmadan bitirenini görmemiştik. O da oldu.

Iron Pineapple'ın yaptığı tam olarak bu. Elden Ring'i baştan sona oynuyor ama ne bosslara, ne de bosslara giden yolda hiç kimseye saldırmıyor. Tamamen pasifist bir oyun. Kendisinin herhangi bir saldırı veya yetenek kullanarak düşmanlara doğrudan 1 zarar vermesi bile yasak.

Normal düşmanlardan koşarak ve saklanarak kaçıyor, gereken yerlerde uçurumlardan veya yükseklerden düşmelerini sağlıyor, ama oyun boyunca tek bir kez bile silah kullanmıyor. Ayrıca oyunu bitirirken mümkün olan en kısa yolu da kullanmıyor, örneğin ihtiyacı olan büyü veya spirit'lere erişmek için Ranni'nin quest zincirini de bitiriyor. Ama bunun sonunda kendisini bir hayal kırıklığının beklediğini de söyleyeyim, nedenini videoda görebilirsiniz.

Iron Pineapple oyun boyunca çeşitli spirit'leri summonlayarak ve boss'larda hangisinin daha çok işe yaradığını bularak ilerlemiş. Tek yaptığı akıllıca mekanikler kullanmak ve spirit'leri iyileştirme ve buff büyüleriyle hayatta tutmak. Kimi boss'un Scarlet Rot ile zehirlenmesini sağlıyor, kimi boss'u öldürmek için daha yaratıcı yöntemler kullanıyor. Özellikle Radahn'ı nasıl öldüreceğini bulması çok etkileyici.

Videonun anlatımı ve kurgusu da müthiş, içerisinde çok keyifli espriler var, yani sıkılmadan izleyebilir ve Iron Pineapple'ın yaratıcılığına siz de şapka çıkarabilirsiniz. Bu tipteki bir karakterin elbise içinde etrafta koşturmasını görmek bile komik aslında. Hatta takıldığınız bosslar varsa kendisinden kaptığınız tüyoları da kullanmanız mümkün :)

Bu video aynı zamanda Elden Ring'in yaratıcılığa ne kadar açık bir oyun olduğunu ve taze düşünceleri nasıl da ödüllendirdiğini göstermek açısından da önemli.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum