Broken Age’in İkinci Kısmı Neredeyse Tamamlandı

Tim Schafer, Double Fine stüdyolarından bildiriyor

Bulmacalarıyla değil belki ama göz alıcı grafikleri, son derece orijinal mekan tasarımları, harika seslendirmeleri ve hiç beklemediğiniz yerden vuran hikâyesiyle oldukça başarılı bir macera oyunuydu Broken Age. Ama yarım bir oyundu aynı zamanda. Türün hayranları ilk bölümü yalayıp yutalı ve ikinci bölümü hevesle beklemeye başlayalı bayağı oluyor.

Neyse ki bu uzun bekleyiş sona ermek üzere; çünkü Tim Schafer’ın bizzat yaptığı açıklamaya göre oyunun tüm diyalogları yazılmış, seslendirmeleri tamamlanmış ve programlaması bitirilmiş durumda. Hatta şu anda PS4 ve Vita üzerinde rahatlıkla çalıştırılabiliyor. Double Fine ekibi için geriye kalan tek şey oyunu test etmek ve karşılaştıkları hataları düzeltmek.

Ayrıca oyunun kutulu versiyonu da neredeyse hazır. Kapak görseli ile oyun içi çizimlerden oluşan özel kitapçığı tamamlanmış (bkz. artbook dememek için bilimum yerlerini yırtan editör) ve matbaaya gönderilmiş durumda.

Videonun sonunda Schafer geçen hafta pek çok olumsuz eleştiriye maruz kalan Peter Molyneux’ye desteğini yolluyor, tepkilerin çok fazla abartıldığını belirtiyor ve bu gibi gecikmelerin sektörün içinde daima yaşandığını, bu olayı sadece Molyneux’ye mâl etmenin yanlış olduğunu söylüyor.

Dilerseniz tüm bu açıklamaları aşağıdaki videodan bizzat izleyebilirsiniz, ama içerisinde Tim’in konuşmalarından başka bir şey bulamayacağınızı ve herhangi bir oyun içi materyal olmadığını belirteyim de kulaklarımı çınlatmayın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum