Call Of Duty Serisi Özüne Dönüyor!

Activision çark etti

Call Of Duty markasının son oyunu Infinite Warfare’in serinin hayranları tarafından konfetilerle değil de meşalelerle karşılandığı hepimizin malumu. 2014’te Advanced Warfare ile bilimkurgu temasına ve geleceğe odaklı savaşlara yönelen seri, bir nevi Infinity Ward’tan kovulan Zampella ile West ikilisinin Titanfall’unu taklit etmeye çalışmıştı. Ve o noktadan sonra çıkan tüm oyunlar bilimkurgu temasını daha fazla kucaklar olmuştu.

Ama serinin hayranlarının istediği bu değildi. 2016’da köklerine dönen, daha geleneksel savaşlara odaklanan bir oyun görmek, gelecek temasına ara vermek istiyorlardı. Ancak Activision aynı görüşte değildi, böylece Infinity Warfare’i duyurdu. Veeee oyunun tanıtım videosu çok büyük bir başarıya imza atarak YouTube tarihinin en çok eksi oy alan ikinci videosu koltuğuna yerleşiverdi (Şu anda yaklaşık 3.5 milyon eksi oyda).

Peki bu durum Activision’u caydırdı mı? Hayır! Firmanın CEO’su tepkilere cevap olarak, “Bunu daha önce de yaşamıştık. Seriyi ilk kez geleceğe götüren Black Ops 2’nin fragmanı o güne dek gördüğümüz en fazla olumsuz puanı almıştı. Ama kendisi en başarılı oyunumuz oldu,” şeklinde bir açıklama yapmış ve geri adım atmayacaklarını göstermişti.

Peki sonuç ne oldu dersiniz? Hemen söyleyeyim: Activision’un dün düzenlenen hissedarlar toplantısında Infinite Warfare’in “planlandığı kadar başarılı olmadığı” ve serinin son oyunundan çok daha az sattığı açıklandı. Tonlarca yenilik içermesine rağmen, oyunun hayranlara hitap etmediğine değinen firma yetkilisi, bu yıl Sledgehammer Games tarafından geliştirilecek olan yeni Call Of Duty’nin serinin köklerine döneceğini ve geleneksel savaşın bir kez daha ön plana çıkarılacağını bildirdi.

Geleneksel savaşla tam olarak ne kastettiklerini açıklamasalar da bu yılki CoD’a aslında iki yıl önce yeşil ışık yaktıklarını, ancak daha sonradan bilimkurgu temalı oyunlara geçmeyi tercih ettiklerini de sözlerine eklediler.

Eh… Kendileri dile getirmese de Battlefield 1’in popülerlik anlamında CoD’u ezip geçmesinin de bunda payı büyük elbette. Fiyatı da biraz uygun olaydı kim bilir ne fark atacaktı? Ne diyelim? Umarız Activison bundan iyi bir ders çıkarır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum