Castlevania: Lords of Shadow 2’den Yeni Bilgiler!

Gabriel Belmont bu kez daha acımasız olacak...

Geçtiğimiz yılın sonunda duyurulan Castlevania: Lords of Shadow 2 yayınlanan ilk videosu ile bir hayli dikkatimizi çekmişti. Uzun bir süredir haber alamadığımız yapım bu ayki OXM’de kendine yer buldu ki Castlevania hayranları için dergide yer alan bilgilerden bir derleme yapıp arayı kapatalım istedik.

Resmi Xbox Dergisi’nde yer alan bilgilere göre Castlevania Lords of Shadow 2 yeni Mastery sistemi ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Kazandığımız XP’lerle açtığımız yeni hareket ve kombolar bir yandan da Mastery’de yeni yeteneklere sahip olmamızı sağlayacak. Void Sword, Chaos Claws ve Blood Whip oyundaki ana silahlarımız, bunlarda yaptığımız geliştirmeler sayesinde daha hızlı iyileşip düşmanlarımızın defansını daha çabuk bir şekilde kırabileceğiniz. Blood Whip dedik hemen açalım, kendisi oyundaki yeni silahlarımızdan biri. Uzak mesafede etkili olan bu kamçı ile kombolarımızı birleştirip geniş alanlarda düşmanlarımızı daha kolay bir şekilde saf dışı bırakabileceğiz. Diğer iki silah olan Void Sword ve Chaos Claws ise bir miktar kan karşılığında emrimize amade olacak. Buradan da anlayabileceğiniz üzere oyundaki Magic kaldırılmış durumda, çeşitli atraksiyonlara girmek için artık Dracula’s Blood’ı kullanacağız.

Geliştirici MercurySteam, Castlevania Lords of Shadow 2’nin oyun mekaniklerinde de yeniliklere gitmiş. Örneğin yeni Focus yeteneği sayesinde yaptığımız atakların devamlılığı sağlanırken, saldırıları karşılama ve bunları lehimize çevirmek gibi aksiyonlara da girebileceğiz. Daha önce Castlevania oyunlarında olduğu gibi Gabriel yine sis olup toz olup duman olup havalandırma boşluklarından ve parmaklıkların arasından geçebilecek. Bunun yanında kameranın kontrolü tamamen bizim elimizde olacak ve onu yönetmediğimiz taktirde açı klasik Castlevania oyunlarındaki halini alacak.

Büyük bir bölümü günümüzde geçecek oyun Castlevania’nın gotik atmosferini de beraberinde getirecek. İlk oyundan daha büyük olacak Castlevania Lords of Shadow 2’nin hikayenin sonu olduğu da OXM’de yer alan bilgiler arasında yer alıyor ki oyun hakkındaki diğer detaylara kendisi için hazırladığımız ilk bakıştan göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum