Oyun Yapımcısı Chloe Sagal, Twitch.tv'de İntihara Kalkıştı

Homesick'i geliştiren bağımsız yapımcı, canlı yayında intihar etmeye çalıştı.

Homesickoynadınız mı bilmiyorum. Ben oynamamıştım ve Chloe Sagal ile de bu haber vasıtasıyla tanıştım. Kendisi, Homesick'in yaratıcısı ve bir bağımsız yapımcı. Ve kısa bir süre evvel Twitch.tv'de bir avuç hap içerek kendini öldürmeye çalıştı.

Peki bunun nedeni neydi? Chloe Sagal, kendi iddiasına göre bir trafik kazası geçirmişti ve bu kazanın ardından vücudunda bir metal taşımaya başlamıştı. Bu durum, Sagal'ı ufak ufak zehirlemeye başladığı için de, yapımcının derhal ameliyat olarak söz konusu metali aldırması gerekiyordu. Ameliyat bedeli 15,000$ civarında olduğundan Sagal, bu parayı IndieGoGo'dan toplamaya karar verdi.

Topladı da... Ancak bu toplanan para, "Şüpheli" olduğu gerekçesiyle Chloe Sagal'a verilmedi ve Sagal, internet aleminde dolandırıcı ithamlarıyla yüzyüze geldi. Tüm bu olanlardan sonrasını tahmin ediyorsunuzdur az çok: Chloe Sagal ağır bir depresyona girdi ve son olarak Indie Stone forumlarında şunları yazdı:

"Başaramadım.

Sevdiğim her şeyi elimden kaçırdım, sayısız kere denememe rağmen kendimi bile kurtaramadım. Tam bir korkağım.

...

Başka ne yazılır bilmiyorum. Konuşmaktan yoruldum artık.
Eğer son anlarımı izlemek istiyorsanız: (Twitch.tv linki)"

İzleyenlerin iddialarına göre bağımsız yapımcı, kamera karşısında bir avuç dolusu hap içti. Sonrasındaysa, yayın hakları ihlâlinden ötürü Twitch.tv yayını kesti. Chloe Sagal'a ne olduğu konusunda kesin bir bilgi yok şu anda, sadece iddialar var. Bu iddialara göreyse Sagal, şu anda hastanede yatıyor ve hayatta.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum