Cyberpunk 2077'nin Büyük Yaması Da Ertelendi

Siber saldırının sonuçları

CD Projekt RED, Cyberpunk 2077'nin sıradaki büyük yaması 1.2'nin ertelendiğini duyurdu. Ekip, bu ertelemenin ardında stüdyonun kısa süre önce maruz kaldığı siber saldırının olduğunu söylüyor. Yamanın yeni hedef tarihi ise Mart ayının sonları olarak belirlenmiş.

"Cyberpunk 2077'nin 1.2 Yamasını daha önce söylediğimiz tarihte yayınlamayı çok istiyor olsak da, stüdyonun IT altyapısına düzenlenen siber saldırı ve güncellemenin devasa boyutunu göz önüne aldığımızda, maalesef bunu gerçekleştiremeyeceğiz - biraz daha zamana ihtiyacımız var.

1.2'deki hedefimiz daha önceki güncellemelerin çok ötesinde. Çok sayıda genel kalite iyileştirmesi ve hata düzeltmesi üzerinde çalışıyoruz ve bunu sağlamak için de yapacak daha çok işimiz var. Bunu da dikkate alarak, şimdilik yamayı Mart ayının ikinci yarısı çıkarmayı hedefliyoruz.

Bu bizim paylaşmaktan hoşlandığımız tarz bir haber değil, ama bu güncellemenin düzgün biçimde çıkmasını sağlamak istiyoruz. Zaman yaklaştıkça daha fazla bilgi paylaşacağız. Süregelen sabrınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz."

Jason Schreier de konuyla ilgili yeni bir bilgi paylaşmış ve "CDPR'ın söylemediği şey, bu siber saldırı yüzünden uzaktan çalışan çalışanların son iki haftada çalışamamış olması" demiş. Sızıntı sonucunda çoğu çalışanın kimlik bilgisinden pasaport detaylarına kadar bir çok bilgi yayılmış ve CDPR da çalışanlara hesaplarını dondurmalarını ve bu güvenlik ihlalini ihbar etmelerini söylemiş. Çalışanlar bilgisayarlarını malware ve diğer yazılımlar için taranmak üzere stüdyonun IT departmanına göndermek zorunda kalmışlar.

Hal böyle olunca da yama üzerindeki çalışmalar tamamen durmuş durumda. Bu son olayın CDPR açısından büyük bir talihsizlik olduğunu söyleyebiliriz, planladıkları tarihe kadar her şeyi yoluna koyabilecekler mi, bunu henüz kimse bilmiyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum