League Of Legends Şampiyon Rehberi - Aatrox

Darkın Kılıcı

 Aatrox, Darkin adında bir ırkın son kalan beş üyesinden biri olan, kana susamış bir savaşçı. Aatrox hakkındaki ilk hikâye geçmişe mazi derler tadında. Bu öykü, sadece Müdafîler ve Büyücü Krallar olarak bilinen iki büyük taraf arasındaki savaşı anlatıyor. Büyücü Kralların kazandığı savaşlar, düşmanlarını bu haritadan silinmenin ve dünyadan yok olmanın eşiğine getirmişti. Son karşılaştıklarında, Müdafîler ordusu sayıca azdı, bitkindi ve neredeyse hiç silahları yoktu. Yenilgi kaçınılmaz, ölüm yakındı... Güçler tükenmiş ve umutlar yok olmuşken, Müdafilerin arasında Aatrox çıkagelir. Askerlere savaşma azmini ve hırsını veren Aatrox, kendini savaş alanına atarak, güçsüz haldeki savaşçılara direnç kaynağı olur. Aatrox’un peşinden savaşa dahil olan askerler de saldırıya geçer.

Sonunda, mucize olarak tanımlanabilecek bir zafer elde eden bu yiğitler, aradıkları gücü içlerinde hissetmişlerdir. O savaştan sonra ortadan kaybolan Aatrox bir daha gözükmedi; ama Müdafi ordusunun keşfettiği öfke için aynı şey söylenemezdi. Kazandıkları şaşırtıcı zafer, yenilerini doğurdu. Müdafi ordusu kendi içindeki karanlık ve vahşete sürüklenen o amansız hırs ve kara perdenin hayatlarını nasıl mahvettiğinin farkına varamadılar bile... Aatrox Sihirdar Vadisi’nin savaşçı şampiyonlarındandır. Hacıyatmaz gibi, düşse de yeniden ayağa kalkar. Yeteneksel olarak da birçok özelliğe sahip olan bu şampiyonumuz karşısındaki düşmanlara gözdağı vermesini iyi biliyor.

Kan Kuyusu (Pasif): Aatrox, savaş anında yeteneklerini kullanırken harcadığı can hanesinin bir kısmını Kan Kuyusu’na depolar. Aatrox savaş dışındayken Kan Kuyusu yavaş yavaş değer olarak aşağı iner. Aatrox tüm canını kaybettiğinde, Kan Kuyusu’nda biriktirdiğimiz canı can hanesine ekleyerek iyileşir. Böylelikle savaşta tekrardan doğan Aatrox düşmanın hayallerini suya düşürebilir.

Karanlık Uçuş: Bu özelliği ani baskın ve kaçışlarda en çok kullanılan yeteneğidir. Aatrox havaya yükselir ve belirlediğiniz noktaya iner. Çarpma bölgesindeki rakipler havaya savrularak hasar alırken, yakındaki rakipler de hasar alır. Takım savaşlarında Karanlık Uçuş, savaşı lehinize çevirecek yegane yeteneklerindendir.

Can Alan: Bu yeteneğimizin iki farklı kullanımı vardır. Aatrox’un yaptığı her üçüncü saldırı, can değerini yeniler. Can Alan’ı etkinleştirdiğiniz takdirde, Kan Bedeli açılır. Kan Bedeli’nde ise her üçüncü saldırı, Aatrox’u iyileştirmek yerine ilave hasar verir. Aatrox, verdiği ilave hasara bağlı olarak can kaybeder. Takım savaşlarında ilk önce Kan Bedeli’ni kullanabilirsiniz. Böylelikle daha fazla hasar verip rakiplerinizi zorlayabilir, skor alabilirsiniz. %25’lik bir can değeriniz kaldığı anda hemen can çalma özelliğine geçerek canınızı doldurmaya başlayın. Böylelikle hem rakiplerinize başlangıçta ekstra hasar verebilir, daha sonrasında kaybettiğiniz canı tekrardan alabilirsiniz.

Azap Kılıcı: Aatrox bu yeteneğiyle doğrusal bir şekilde saldırır ve yoluna çıkan rakiplerin hasar görerek yavaşlamalarına yol açar. Azap Kılıcı bir rakip şampiyona isabet ederse Aatrox can maliyetinin bir kısmını geri alır. Bu yeteneğiniz minyon kesmenizde ve altın kazanmanızda kolaylık sağlar. Takım savaşlarında ise rakiplerinizi yavaşlatarak kaçmalarını engelleyebilir ya da sizin kaçmanızı kolaylaştırabilir. Ekstra olarak verdiği hasar ve geri kazandığı can ile size takım savaşlarında kolaylık sağlayabilir.

Kıyım: En güçlü yeteneğiniz olan Kıyım, isminin hakkını veriyor! Etkinleştirildiğinde, Aatrox anında çevresindeki rakiplere hasar verir. Yeteneğin süresi boyunca, Aatrox ilave saldırı hızı ve saldırı menzili kazanır. Bu yeteneği can harcamaz. Aatrox ile ormancı rolü de gerçekten çok eğlenceli. Ve takım kompozisyonlarında ne kadar yararlı bir şampiyon olduğunu her oynadığınızda çok daha iyi anlıyorsunuz. Yeteneklerinin birçoğu ormancı rolüne uygun ve yakaladığınız hedeflerin korkulu rüyası Aatrox baskın konusunda usta bir şampiyon. Eşyalarınızı tamamladıkça oyunda ölmeyip öldüren, sürünmeyip süründüren bir şampiyon haline geleceksiniz. 

deneme

YORUMLAR
Parolamı Unuttum