Drive Club'tan Yükselen Motor Sesleri

PS4'ün beklenen bombalarından Drive Club hakkında yeni detaylar.

Drive Club, Evolution Studios'un çok uzun süredir üzerinde çalıştığı, fikir yürüttüğü ve bazılarımızın belki de artık çıkmaz derken bu sene PlayStation Meeting'de PS4 ile geleceği duyurulan sosyal ağ tabanlı bir araba yarışı.

Oyunun fikir olarak ortaya atıldığı ilk zamanı ele alırsak tam 9 yıldır stüdyonun arka cebinde beklediğini söylememiz gerekir. Bütün bu zaman içinde stüdyo fikirlerin tekrar ve tekrar üzerinden geçti, grafik anlamında ise dünya üzerinde bulunan ünlü noktaları oyuna aktarırken defalarca düzeltme fırsatı buldu. Grafiklere de baktığınızda son hali ile gerçekten nefes kesici gözükmesinin en önemli sebebi bu olsa gerek.

Drive Club'ın bu kadar gecikmesinin sebeplerinden birisi ise firmanın daha arcade tarzda olan MotorStorm'u yaratması oldu. MotorStorm'u severek geliştirdiklerini belirten Evolution Studios, bu oyunu hazırlarken bile Drive Club'ı hep düşündüklerini ve MS'in DC için iyi bir anaokul olduğunu söyledi. Drive Club'ta yapmak istedikleri yenilikleri o dönemin teknolojisi karşılamadığından biraz daha beklemenin en iyi olacağını düşünmüşler.

Drive Club simülasyon ve arcade tarzın bir karışımı olacak. Bazı haritalar çok dikkatli bir oyun gerektirip simülasyona yakın olacak iken başka pistler ise yapısı gereği arcade tarzda olacak ve asıl yapmanız gereken gaza basıp olanca hızla arabayı sürmek olacak. 

Oyun PS4'ün gücünü ne kadar kullanacak diye merak ediyorsanız, bütün gücünü sömürecek diyebiliriz. CPU açısından bakarsak, güçlü CPU sayesinde simetrik yapılandırma gücü oyuna daha gerçekçi şehir ve binalar katacak. Oyunun yükleme süresinin düşük olacağı ve böylece oyuncuları bekleterek sıkmayacağı ise aynı bir detay.

Driver Club'ın kendiliğinden bir yayın özelliği olacak ve burada sizin oyununuzu izleyenler yorum yapabilecekler.  Yaptığınız yarışlar, sosyal güncellemeleriniz ve sosyal aktiviteleriniz arkadaşlarınıza bildirilecek ve isterseniz beraber yarışabileceksiniz. Yarışınızı canlı olarak yayınlamak istiyorsanız ise tek yapmanız gereken PS4 gamepad'indeki "Share" tuşuna basmak olacak.  

İşten ya da okuldan geldiğinizde Drive Club dünyasına girerek ister uzun ister kısa zaman geçirmek tamamen sizin elinizde olacak. Özellikle grafikleri ile göz kamaştıran oyundan gelecek detaylar için bütün duyargalarımız açık bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum