Fallout’ta Zekayı Düşük Tutmanın Sonuçları

Overseer ile sohbet paha biçilemez.

Rol yapma oyunlarının babalarından sayılan, S.P.E.C.I.A.L. karakter yaratımı ile çeşitliliği tavan yaptıran oyunlardan Fallout, eski oyuncuların ve RYO severlerin hatıralarına kazınmıştır.

GOG.com’un sunduğu imkânlar sayesinde şu anda bedava elde edebildiğiniz Fallout, beskiyi yad etmek isteyen ya da yeni olup bu dünyanın tadına bakmayı tercih eden oyuncular için yine gözde oldu. İşte, oyunculardan birisi de kendince bir deneme yaparken ilginç bir olaya rastlamış.

Zekâ seviyesini (intelligence) düşük tuttuğu karakterin, bir su çipini bulduktan sonra Vault’un yöneticisi (overseer) ile sohbeti oldukça eğlenceli.

Evet, bir zamanlar oyunlarda karaktere dair özellikleri değiştirdiğinizde, bu size karşı verilen tepkiyi de değiştiriyordu. Bir zamanlar “oyunlarda RYO özellikleri var” dendiğinde, silahın zararını arttırmakla yetinmiyorduk. Bir zamanlar... ehem, yine nostalji tetikledi bende. Benzer kalitenin Neverwinter Nights'a kadar taşınmış olması, sonrasında adım adım yitip gitmesi ise üzücü. Oradan da aklıma Planescape: Torment geldi. Ah nostalji, nasıl şeysin sen yahu...

Eğer denemediyseniz, gözlerini de grafikler dolayısıyla acımayacaksa Fallout’a bir şans verin derim. Pişman olmayacaksınız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum