FIFA 14'te Takımlar Daha Akıllı

Yeni takım zekasına hep beraber göz atalım

EA'in yeni FIFA hakkında bilgi paylaşma mevsimi geldi çattı. FIFA 14 hakkında resmi blogunda açıklama yapan EA, Teammate Intelligence konusunda değindi. Firmanın iddiasına göre yeni oyunda takımlar hem atak hem de defans yaparken, her zaman olduğundan daha akıllı olacaklar.

FIFA 14 ile beraber forvet oyuncuları, defansın boşluklarını daha iyi idrak ederek, takım arkadaşının önünü boşaltmak için koşular yapacak. Forvet oyuncuları artık ofsayt çizgisine de daha fazla dikkat edecekler.

Öte yandan defans oyuncuları da yerlerinde saymıyorlar. Defans oyuncuları da kendilerine en yakın rakip oyuncuyu marke etmek yerine tehlikeli koşuları kontrol edecekleri pozisyonları alacaklar. Ayrıca en tehlikeli rakip oyuncuyu fark ederek yakın markaja alacaklar.

Eskiden son dakikalara önde giren takımlar maçın temposunu düşürerek zamana oynarlardı. Şimdi defans oyuncuları bunu farkederek topu sizden kapmak için baskı kuracaklar. Teammate Intelligence ile beraber oyuncular daha akıllıca kararlar verecek ve daha gerçekçi bir futbol deneyimi sunacaklar. TI'yi iş başında görmek isterseniz şu gif'e göz atabilirsiniz.
 
Peki hem defans oyuncuları hem de forvet oyuncuları bu kadar akıllandı ise, kim kime karşı üstünlük sağlayacak. İşte onun cevabı da oyuncuda gizli.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum