Fifa 20'nin Oyuncu Sayısı 10 Milyonu Aştı

Eleştiriler pek işe yaramamış

Futbolun dünyanın en çok sevilen sporu olduğu ortada. Bu unvanı paylaştığı spor oyunu ise her daim Fifa serisi oluyor. Çıkışının ardından bir aya yakın süre olan Fifa 20, yaklaşık 10 milyon oyuncu barajını açmış durumda. Bu süreç içerisinde toplam 450 milyon maç tamamlanmış, 1.2 milyardan fazla gol atılmış ve 5 milyon VOLTA avatar'ı oluşturulmuş.

Bildiğiniz üzere oyun çıkış yapmadan önce gelen ilk eleştiriler pek olumlu görünmüyordu. Fakat bu rakamlar eleştirilerin Fifa hayranları üzerinde bir etki yapmadığına işaret ediyor. Fifa'nın Reddit üzerindeki subreddit'i r/FIFA bile bu süreç içerisinde yüzde 612 oranında genişlemiş durumda.


Ay başında oyuncuların Twitter üzerinde başlattığı #FixCareerMode kampanyası da oldukça başarılı olmuştu. Öyle ki bu hashtag, günün trendleri arasına girmeyi bile başarmıştı.

Fifa'nın en büyük rakibi PES 2020, olumlu geri dönüşler almış olmasına rağmen bu başarıya erişememiş durumda. Öte yandan Fifa'nın FUT modunun, son dönemlerdeki en popüler oyun modu olduğunu da unutmamak gerek. Sadece şu an bile oyun üzerinde 272 milyon adet FUT maçı yapılıyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum