Borç Batağı İle Sonuçlanan Bir FIFA Ultimate Team Bağımlılığı Hikayesi

Bağımlılık kötü bir şey

Tahminimce bu başlığa "vay efendim magazin başlığı gibi olmuş" şeklinde yorumlar gelebilir ama inanın içeriğini okuduğumda buna daha uygun düşecek bir başlık bulamadım. Sonuçta ortada FIFA Ultimate Team bağımlılığı var, bu bağımlılığa git gide daha fazla para kaptıran ve sonuçta kendini borç batağının içinde bulan bir genç de var. Hatta bu yüzden sevdiği kızı kaybetme ihtimali olan bir genç söz konusu. "FIFA Ultimate Team bağımlılığı yuva yıkıyor!" da diyebilirdim yani, lütfen eleştirirken bunu da göz önünde bulunduralım :)

Reddit'te ismini "sevgili Reddit, bugün s*çtım batırdım" şeklinde çevirebileceğimiz bir oda var ve insanlar bu odada yaptıkları büyük hatalardan bahsediyor. Paylaşmak iyi geliyor diyedir herhalde, ihtiyacım olmadığı için bilemiyorum tabi. Haberimizin konusu da bu odada dün FIFA Ultimate Team ile ilgili itirafta bulunan bir genç.

İngiltere'de yaşayan ve 25 yaşında olduğunu söyleyen plssendhelppls (bundan sonra kendisine PSH diyeceğim) 18 yaşında kendisine bir iş bulduğundan beri eline geçen parayı FIFA Ultimate Team'e harcadığından bahsetmiş. Yönetici Yardımcısı olarak çalışan PSH eline geçen 400 sterlinden kirayı ve yol masraflarını düştükten sonra geri kalan yaklaşık 150 sterlini oyuna harcıyormuş. Stajı bitip de maaşı 800 sterline çıktığında bu sefer oyuna ayda 500 sterlin harcamaya başlamış. Bu esnada ilk kredi kartına da başvurmuş ve bunun hayatının en büyük hatası olduğunu söylüyor.

> Geliştiricilerin %11'i Oyunlarında Lootbox Kullanmayı Planlıyor

2013'ün Mart ayında şu anki kız arkadaşıyla tanışan PSH, Xbox 360'ı bozulduğunda rahat bir nefes almış, çünkü FIFA oynayamıyor ve dolayısıyla para harcamıyormuş. 2014 yılında kendisine XBox One satın alan PSH maalesef kendisini bir kez daha oyuna kaptırmış. İkinci bir kredi kartına başvuran ve eline 3,800 sterlin limitli bir kart geçen PSH, FIFA Ultimate Team'e büyük paralar harcamaya başlamış. Üç ay içinde limitini doldurduğunu söylüyor kendisi (yaklaşık 20 bin liradan bahsediyoruz).

Parayı nereye harcadığını bilmeyen kız arkadaşının ve ailesinin de yardımıyla borcunu kapatan PSH bağımlılığından kurtulamamış. İlk kredi kartını da limitine kadar doldurmuş, hatta kredi limitlerini de 2000 sterlin aşmayı becermiş.

"2016 yılının sonunda borcum 8000 sterlinin üzerindeydi" diyen PSH'nin yardımına babası koşmuş ve bankadan çektiği krediyle kredi kartlarının borçlarını kapatmış, kendisi de babasına aylık 200-300 sterlin ödeme yapmaya başlamış.

> ESA'ya Göre Video Oyunları Bağımlılık Yapmıyor

PSH'nin hikayesi "kız arkadaşım geleceğimiz için satın alabileceğimiz evlere bakıyor ve bu yüzden de ortak hesabımız olmasını istiyordu. Ama bunu yaparsam babama her ay ödediğim 300 sterlini görecekti. Ben de bu sabah ona her şeyi anlattım ve aptallığım yüzünden %99 ihtimalle onu kaybedeceğim" sözleriyle bitiyor. (Kız arkadaşı olayı öğrendikten sonra yardım etmeyi teklif etmiş bu arada, melek gibi kızmış yani)

"E ne yapalım yani" diyorsanız bugün dalga geçtiğimiz, güldüğümüz şeylerin bizim de başımıza gelebileceğinin farkında olun derim. Bu esnada "eşya kutuları kumar mıdır" sorularını da bir kez daha düşünebiliriz mesela. Konuyla bağlantılı olarak Utku'nun Loot box ve Mikro-Ödemeler Kumar Değil Mi? Loot box'lara 50 Bin Lira Harcayan Bu Genç Öyle Düşünmüyor haberi de aslında farkında olmasak da oyunlar ve beraberinde gelen para harcama alışkanlıkları ve bağımlılıkların ciddi seviyelere dönüştüğünü görmemiz için iyi bir örnek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum