Firefox OS'in Sonu Geldi

Firefox OS mobil dünyaya veda ediyor

Ucuz telefonlar için geliştirilen Firefox OS maalesef yenilgiye uğradı.

2,5 yıl önce Boot to Gecko ismini alıp daha sonrasında Firefox OS ismi ile değiştirilen platform, HTML 5 temeline oturtulması ile teknoloji severlerin oldukça dikkatini çekmişti. Ayrıca üçüncü parti desteği sözünü de veren geliştiriciler, Android ve iOS platformlarına karşı dişli bir rakip olacağını belli ediyordu.

Sürecin ilk başında Mozilla'nın amacı 25$ seviyesindeki telefonları piyasaya sürmek olmuştu. ZTE ve Alcatel gibi büyük firmaları arkasına almayı başaran geliştiriciler, Hindistan'da 33$ fiyat etiketi ile Firefox marka akıllı telefonu satışa çıkartmıştı ancak beklenen ilgi bir türlü elde edilemedi. Fakat aynı dönemlerde Android'in giriş seviyesindeki telefonları yavaş yavaş pazara hakim olmaya başlayınca, Firefox OS rekabete daha fazla dayanamayıp kendi köşesine çekilme kararı almıştı.

2015'in başlarında ise Firefox OS'in geliştirilmesine son verileceği geliştiriciler tarafından söylenmişti ancak herhangi bir tarih dile getirilmemişti. Geride bıraktığımız günlerde ise beklenen karar resmi ağızdan açıklandı ve Firefox temelli cihazların artık üretilmeyeceği kesinleşmiş oldu.

Son olarak firmanın önde gelen isimlerinden Ari Jaaksi, Firefox OS'in ileride nesnelerin interneti platformunda öne çıkabileceğini belirtti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum